Timișoreanul Lucian Miron a câștigat „Arad Open”, Cristi Oltean – cel mai bine clasat șahist arădean!

Marele Maestru al celor de la CS UVT Timișoara, Lucian Miron (elo 2507) a luat laurii la a 14-a ediție a „Arad Open”, principala întrecere din cadrul Festivalului Internațional de Șah desfășurat în orașul nostru. GM Marius Manolache (Medicina Timișoara – elo 2519) și IM Ivan Schitco (Republica Moldova – elo 2469) au încheiat și ei competiția organizată de Șah Club Vados Arad tot cu 7 puncte, ordinea criterilor de departajare fiind trasă la sorți după încheierea ultimei runde.

În apropierea podiumului au încheiat, grecul GM Stelios Halkias (elo 2567; principalul favorit), Samuel Ghimpu (CS UVT Timișoara); Dragoș Antonică și Ioan Isfan (ambii de la ACS Smart Galați). Dintre șahiștii arădeni cel mai bine s-a clasat Cristian Oltean (Vados), locul 26 cu 5 puncte acumulate, urmat fiind de Mihai Ionescu (Șahistul Pecica), locul 29, cu același număr de puncte.

Ultima rundă, a noua, a fost deschisă de viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, care a efectuat prima mutare, „consemându-se în cadrul acesteia multe partide tăioase, fiind de fapt ultimul asalt spre premii” – după cum bine sintetiza Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados. La prima masă, în așteptarea criterilor de departajare, s-a consemnat o remiză rapidă, între primii clasați, Manolache și Miron, al doilea având, până la urmă, noroc, ploieșteanul legitimat la Timișoara câștigând în premieră turneul arădean.

În turneul „B”, rezervat jucătorilor cu elo sub 2000, s-a impus Alexandru Sachilaru (Clubul de Șah Bicazul Bicaz), cu 8 puncte din 9 posibile, pe podium mai urcând Viktor Panush (Rep. Moldova) și Rodel Rujan (Șahistul Pecica), ambii cu câte 7 puncte.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Adrian Iva, președintele Fundației Alber, și Alin Câmpeanu, președintele ȘC Vados Arad. „A fost o nouă ediție reușită, pentru care mulțumim Primăriei Arad, Centrului Municipal de Cultură, IFB Finwest și Fundației Alber, pentru sprijinul acordat. Rămânem cu amintiri frumoase, cu partide memorabile, iar ediția de anul viitor sperăm să fie și mai puternică. Până atunci gândurile noastre zboară spre Superliga Națională masculină, programată la Mamaia, în octombrie, la care Șah Club Vados Arad are de apărat titlul de vicecampioană cucerit anul trecut”, a declarat Alin Câmpeanu.

0
0

Articolul Timișoreanul Lucian Miron a câștigat „Arad Open”, Cristi Oltean – cel mai bine clasat șahist arădean! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*