Timișorene măcinate reciproc în prelungiri, exact ceea ce nu le trebuia. Cu eliminare, accidentări… Ripensia – ASU Politehnica 1-2 (1-1; 1-1), violeții merg mai departe în Cupa României

În oarecare suferință în campionat și în orice caz în căutare de puncte, secund divizionare timișorene care sâmbătă și duminică au noi meciuri în Liga 2 s-au măcinat reciproc miercuri seară pe ”Dan Păltinișanu” pentru un loc în 16-imile Cupei României, câștig de cauză având alb-violeții mai bine clasați și mai rutinați în eșalonul secund, prin Bozian, completând ”dubla” în prima repriză de prelungiri, 1-2, pe fondul superiorității lor numerice: Ripensia Timişoara – ASU Politehnica Timişoara 1-2 (1-1; 1-1). Eliminat în minutul 71, Străuț dădea semnalul eliminării noii sale echipe.

De ceea ce ți-e frică de-obicei nu scapi iar scorul de la pauza duelului direct timișorean, 1-1, s-a menținut și pe durata părții secunde a partidei eliminatorii din turul 4 al Cupei României, alte 30 de minute suplimentare la mijloc de săptămână cu încărcătura unei întâlniri oficiale realimentând mereu orgolii și ambiții, cu atât mai anevoioase pentru roșu-negrii rămași în inferioritate numerică după mijlocul reprizei a II-a, aproape 50 de minute de joc în 10 componenți.

Pe plus numeric a fost în schimb asistența din tribune, peste 3.000 de spectatori prezenţi sub nocturna de pe „Dan Păltinişanu”, puțin pentru un duel timișorean Ripensia – ASU Politehnica dar totuși mulți sau măcar în creștere comparativ cu meciurile de campionat găzduite pe început de sezon în această vară de cele 3 cluburi de Liga 2 de pe Bega.

Satisfacția a fost de partea fanilor viola, care au asistat la o calificare în cele din urmă în faza următoare a 16-imilor pentru favoriţii lor de la ASU Politehnica. A fost însă nevoie de prelungiri pentru pasul înainte al echipei lui Cosmin Petruescu, efort suplimentar de evitat în perspectiva deplasării de duminică la ora 13 la nou-promovata Petrolul, în etapa a șaptea din Liga 2, consolarea venind din faptul că și prahovenii au jucat miercuri seară, la Ploiești, restanța cu Chindia: 2-0, salt pe locul 3.

Prima salvă a disputei timișorene a lansat-o Adrian Bedea, şut de la 14 metri iar portarul a prins jos, lângă bară. Dar și o primă schimbare tot la ”violeţi”, deja în minutul 18, când a ieșit Marvin Schieb, căruia i-a recidivat o accidentare, iar în locul său a intrat Bogdan Miholca.

Imediat mai apoi portarul Ripensiei a greşit copilăreşte, mai ca la juniori, când a primit mingea înapoi de la un coechipier, și și-a prelungit-o prea mult, ”vulpoiul” Bogdan Bozian suflându-i-o și înscriind de la 7 metri: 0-1.

O nouă înlocuire, de astă dată la Ripensia, ieșind și Adrian Ungureanu, la fel, accidentat, şi intrând Cătălin Bădăuţă, care în minutul 40 a egalat, din lovitură de la 11 metri, acordată pentru tragerea lui Dumiter, comisă de Vidrășan, care s-a ales şi cu cartonașul galben…

La reluare, Bogdan Străuţ a văzut direct cartonaşul roşu, în minutul 71, pentru un atac mai tare asupra lui Miholca, necesitând apoi îngrijiri medicale. ”Gazda” Ripensia, în zece…

Iar în minutul următor Mera l-a faultat pe portar şi a fost iertat de al doilea cartonaș galben, ripensiştii înconjurându-l pe arbitru și întrebându-l de ce nu dictează eliminarea…

După 90 de minute scorul rămânea 1-1, urmând cele două reprize de prelungiri a câte 15 minute, deloc binevenite și în contextul în care garniturile erau similare cu cele aliniate în weekend în campionat, și în special în cazul Ripensiei, cu numai o modificare în 11-le de start de la o partidă la alta, Apro în locul lui Stoi față de remiza de sâmbătă din Ilfov.

Trei noutăți față de formula aliniată de ASU Politehnica duminică seară tot pe ”Dan Păltinișanu”, în locul lui Bilia, Cherecheș și Plămadă fiind preferați Nicolescu, Cojocaru și Schieb, a cărui revenire a fost cu ghinion, out încă din minutul 18.

În prelungiri, deja în minutul 93, Dumiter a şutat de la 12 metri iar mingea a lovit transversala, ricoșând lateral în careul de 6 metri iar gazdele solicitând henţ la Scutaru, dar jocul a continuat.

Ghinionul unora, precizia din fază fixă a altora, căci în minutul 95, în urma unui corner, executat de Ghinescu, balonul a ajuns la Nicolescu, care a şutat la poartă iar Păduraru a respins mingea, ajunsă la Bozian, marcator cu capul.

Un Bogdan, și anume timișoreanul Străuț, în ciuda experienței sale competiționale, își lăsa în 10 coechipierii cărora li se alătura pe parcurs în acest debut de sezon, iar un alt Bogdan, și anume Bozian, alăturat violeților din vară, își valorifica experiența de parcurs prin a contura ”dubla” calificării, un arădean tranșând duelul de pe Bega: 1-2 după 5 minute din prima repriză de prelungiri.

Putea fi apoi totuși 2-2, dar transversala s-a opus la şutul lui Zaluschi de la 16 metri, Ripensia părăsind așadar întrecerea de la primul hop, avariată ca eliminări și accidentări. Iar imaginile cu jucători accidentați pe băncile de rezerve reamintesc aspectul că fotbaliștii români nu sunt neapărat acomodați pe deplin cu rigorile întâlnirilor oficiale în regim duminică – miercuri – duminică, de unde și riscurile aferente.

*

Ripensia: Păduraru – Străuț, Marius Toma, Apro –  Popa, Burdeț, Anghelina (min. 103, Zaluschi), Călin Toma – Monea (min. 110, Bănică), Dumiter, Ungureanu (min. 37, Bădăuță).

Antrenor: Radu Suciu.

Pe bancă: Rădulescu, Hecsko, Barâcă, Lemnaru, Cluci.

ASU Politehnica: Murariu – Nicolescu, Mera (min. 76, Bănică), Scutaru, Cojocaru – Vidrășan, Ignea (min. 110, Lazea) – Schieb (min. 18, Miholca; min. 90, Ghinescu), Bozian, Bedea – Velici.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Munteanu, Coadă, Szasz.

Au arbitrat: Florin Miron (Bucureşti) – Raul Ghiciulescu şi Nicolae Chiţoiu (ambii din Timişoara). Arbitru de rezervă Rareş Vidican (Satu Mare). Observator de arbitri Louis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc Dorin Micşa (Timişoara).

Clasamentul actualizat în Liga 2 după restanța Petrolul – Chindia 2-0 și programul rundei a VII-a, pe coloana datelor tehnice.

The post Timișorene măcinate reciproc în prelungiri, exact ceea ce nu le trebuia. Cu eliminare, accidentări… Ripensia – ASU Politehnica 1-2 (1-1; 1-1), violeții merg mai departe în Cupa României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*