Timișul revine la Șag de la 0-1 la 3-1 cu Progresul. Muntean: ”Băieții au intrat greu în joc” Șușman: ”Puteam reveni la 2-1”

Abonată în tur la majoritatea punctelor pe teren propriu, campioana de toamnă cu 8 victorii acasă în prima jumătate a sezonului a învins și la prima apariție din retur în propriul fief, semnând al șaptelea triumf la Șag cu gol primit, ceea ce o menține la egalitate de puncte cu liderul din 2018 ACS Dumbrăvița: CS Timişul – Progresul Gătaia 3-1 (1-1).

Cea de-a doua etapă a returului de campionat din eşalonul patru în Timiș a programat în localitatea Şag, astăzi de la ora 11, meciul între ocupantele locurilor doi, gazdele, şi 15, oaspeţi care greu şi-au vândut pielea după ce au condus cu 0-1, abia în finalul reprizei I fiind egalaţi dintr-o lovitură de la 11 metri.

Terenul a fost moale, timpul ploios şi rece pe toată durata jocului, iar efortul ambelor echipe a fost la înălţime, jocul gazdelor nefiind însă de nivelul ocupantei unui loc secund.

Antrenorul câștigătorilor, Iulian Muntean, a fost mulţumit doar de rezultat, dar nu şi de prestația echipei sale, care cu greu şi-a dat drumul la joc pentru a ieşi învingătoare, lucru pe care l-a reuşit în cele din urmă, prin răsturnarea rezultatului.

Jocul a început cu întârziere, întrucât arbitrul asistent Gabriel Goloşie a observat că linia de poartă între cele două bare nu era trasată, neajuns care s-a remediat în timp util. Dar oaspeţii în albastru-alb au fost cei care au trecut primii balonul peste respectiva linie de poartă, furnizând surpriza în minutul 16, la o incursiune pe flancul stâng, purtată de Pleşcan, care a centrat în mijlocul careului, unde Bobu a greşit copilăreşte şi a fost taxat de tânărul Răzvan Istodor, care l-a învins cu un şut de la circa 8 metri pe portarul Burtic: 0-1.

Putea fi 1-1 în minutul 18 dar şutul din lovitură liberă de la 18 metri al lui Cosmin Bogdan a fost deturnat din vinclu de portarul Bota. Apoi, Dan Raţiu a părăsit terenul accidentat în urma unei lovituri pe gleznă la piciorul stâng, primită de la Ionesi, care a scăpat numai cu cartonașul galben după faza petrecută la centrul terenului în minutul 33.

Totuşi, gazdele în galben au reuşit până la pauză egalarea, în urma unui penalty contestat vehement de vizitatori. Butura l-a văzut complet demarcat în careu pe flancul stâng pe Vlăduţi, iar acesta a fost deposedat printr-un atac întârziat, fiindu-i agăţat piciorul de sprijin. Arbitrul a fost pe fază, la nici trei metri, şi a acordat lovitura de la 11 metri, plus cartonaşul galben jucătorului Crişan. Iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Ciprian Palade: 1-1 la pauză. Cum nu se putea mai bine pentru gazde, un gol de moral la momentul oportun. Altfel, de la 0-1, următoarele 45 de minute s-ar fi anunțat cu atât mai anevoioase…

La reluare, gazda Timișul nu s-a împăcat cu acest rezultat și a luat cu asalt poarta vizitatorilor, iar după întreruperea jocului în minutul 55, când patrupedul care şi-a făcut apariţia pe gazonul verde a fost în cele din urmă trimis la plimbare de portarul Marco Bota, același goalkeeper a încasat golul doi, în minutul 56, când omologul său Burtic a degajat mingea din propriul careu, balonul ajungând la Butura, care l-a deschis pe flancul stâng pe Cosmin Bogdan, acesta centrând în faţa porţii, unde, cu capul, din 7 metri, Vlăduţi l-a învins pe bravul portar Bota: 2-1.

Șarjele la poarta lui Bota au continuat şi în minutele 66 şi 68, când banca gazdelor a ”sărit în aer” cerând două lovituri de la 11 metri, prima pentru henţ, iar următoarea pentru un nou fault la Vlăduţi, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, şi bine a făcut. Iar în minutul 76, la un corner executat de Petru Râmneanţu în careu, mingea a fost deviată în propria poartă de Claudiu Mincu: 3-1.

Astfel, doar detenii se pot mândri momentan că au smuls puncte la Șag, toate cele 3 și încă prin 4 goluri marcate…

*

Timişul Şag: Paul Burtic – Ciprian Palade (min. 85, Cornel Bud), Cristian Bobu, Roberto Artimon, Narcis Damian, Denis Bud, Gheorghe Costescu (min. 60,Petru Râmneanţu), Alin Roşu, Adrian Butura, Cosmin Bogdan (min. 89, Cristian Racoceanu), Dan Raţiu (min. 33, Alexandru Vlăduţi).

Antrenor Iulian Muntean.

Rezerve: Alin Buruiană, Flavius Mărgineanţu şi Rareş Anghel.

Progresul Gătaia: Marco Bota – Lucian Robotă, Claudiu Mincu, Claudiu Ionesi, Cristian Gavrilă, Cristian Pele, Laurenţiu Luca, Daniel Crişan (min. 75, Andrei Borlea), Răzvan Istodor (min. 70, Iulian Verdeş), Alexandru Olar (min. 80, Dorinel Jinga), Bogdan Pleşcan.

Antrenor: Cosmin Şuşman, care a luat loc în tribună, fiind la ultima etapă de suspendare.

Rezerve: Samuel Hajdu şi Miodrag Ichim.

Arbitri: Cosmin Ripan – Gabriel Goloşie şi Claudiu Stanciu. Observatori: Ioan Lazăr şi Dănuţ Frătuțescu (toţi din Lugoj).

*

Declaraţii la cald…

Iulian Muntean (Timișul Şag): ”Da, într-adevăr, a fost o victorie obţinută după minutul 70, dar meritată. Au intrat băieţii greu în joc, a picat golul lor, la care nu ne-am aşteptat, pe fondul dominării noastre, practicând un joc bun, dar mă bucur că am reuşit să dăm trei goluri. Am întors rezultatul, am câştigat, repet, meritat, şi mergem în continuare înainte. Eu cred că a fost penalty corect acordat de arbitru, a fost un fault clar, chiar secerat a fost şi asta au văzut toţi cei prezenţi. Nu se pune problema că nu a fost fault. Nu putem să ne legăm de arbitraj, a fost OK”.

Cosmin Şuşman (Progresul Gătaia): ”Eu zic că a fost un meci bun, dar pe un teren moale, cu multă ambiţie din partea ambelor echipe.

Este greu să joci în faţa unei echipe bune, care aspiră la clasarea pe locul I. Repet, am făcut un meci bun, puteam reveni la 2-1. Am ratat două imense ocazii de gol la unu zero pentru noi, dar am avut şi ghinion. Felicit băieţii pentru felul cum au tratat acest meci, chiar dacă am fost învinşi. Dar rămân la părerea că s-a dat penalty foarte uşor la unu zero pentru noi. În rest, gazdele au meritat victoria în final. Nu mai zic nimic de arbitri, că nu vreau să fiu suspendat din nou. Dar viaţa merge înainte…”

Rezultatele primelor două zile în etapa a XIX-a din Divizia D Timiș, ierarhia la zi și programul restului etapei plus a celei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

The post Timișul revine la Șag de la 0-1 la 3-1 cu Progresul. Muntean: ”Băieții au intrat greu în joc” Șușman: ”Puteam reveni la 2-1” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*