Tinerii fotbaliști din Ilfov se luptă pentru Campionatul U15 Elite!

Ieri, la Asociația Județeană de Fotbal Ilfov s-au tras la sorți seriile pentru Turneul de calificare la Campionatul Under15 Elite, care va fi organizat de către Federația Română de Fotbal. Secretarul general al AJF Ilfov, Daniel Blagoe, a avut amabilitatea să ne explice mai pe larg ce este cu acest Turneu de calificare: ”Federația Română de Handbal își dorește un Campionat U15 cu cele mai valoroase echipe din țară. Am apelat la toate asociațiile județene din țară, ca să organizeze un Turneu de calificare, primele eormații clasate urmând să intre în Campionatul U15 Elite. În Ilfov am reușit să avem patru serii, a câte cinci echipe, primele meciuri urmând să se desfășoare pe 28 august”, ne informa secretarul general al AJF Ilfov.

S-a pus problema, la un moment dat, ce se întâmplă cu protocolul medical, dacă micii fotbaliști vor fi nevoiți să mai facă teste anti-covid. În acest sens, Federația de Fotbal a decis, probabil în deplin acord cu celelalte instituții abilitate, ca toți fotbaliștii sub 18 ani să nu mai facă aceste teste. În schimb, staff-ul tehnic are obligativitatea să se conformeze si să prezinte un test sau dovada de vaccinare. Echipele răsuflă ușurate, fiind degrevate de costuri substanțiale.
Iată cele patru serii din Județul Ilfov:
Seria 1
CS Balotești
CS Olimpic Snagov
CS Stejarul Gruiu
CS Tunari
AS Voința Crevedia

Seria 2

CS 1 Decembria
CS Glina
ACS Juniors Berceni
CS Măgurele
SC Popești Leordeni

Seria 3

ACS FC Academica Clinceni
CS Ciorogârla
CS Concordia Chiajna
ACS de Sănătate Voința Buftea
ACS Voința Domnești

Seria 4

CS Afumați
AS Școala de Fotba ARD Snagov
CS Local Ștefăneștii de Jos
ACSO Viitorul Pantelimon

”Acest turneu este foarte bun, Federația de Fotbal vrea să știe toate vârfurile de la această vârstă și să-i adune într-un campionat al celor mai buni. Noi, cei de la Olimpic Snagov, vrem să ocupăm primul loc în acest Turneu de calificare, pentru că vrem să mergem în Campionatul Elită. Am un grup foarte bun și mă gândesc la portarul Iacov Coadă, care a fost și la lotul național al juniorilor, la mijlocașul stânga Cristian Nedelcu, la mijlocașul dreapta Florin Croitoru, la fundașul central Alexandru Coadă, dar și la cei doi copii născuți 2008, Marian Ioniță și Andrei Porojan, fotbaliști de mare perspectivă. Suntem entuziaști și abia așteptăm să ne măsurăm forțele cu cei din seria noastră. Pe de altă parte, mă gândesc la cheltuielile în plus cele vom avea, dacă ne calificăm în Campionatul U15 Elite – alte costuri la arbitri, ne trebuie ambulanță, probabil că și bani de transport, în afara județului. Eu am pus toate aceste probleme oamenilor de la club, oficiali care mi-au dat, ca să zic așa, o urmă de speranță – m-au lăsat să înțeleg că în cazul în care voi promova în acest campionat al Federației, poate va veni și sprijinul necesar. Atunci, la luptă, copiii mei sunt gata să învingă pe oricine”!, ne spunea antrenorul CS Olimpic Snagov, Laurențiu Stan Cristache.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*