TokyoTricolorii | Cinci jucători din lotul olimpic au jucat la startul acestei generații spre performanță!

Aici ești conectat oră de oră cu tricolorii în provocarea Jocurilor Olimpice! Maraton video & foto, informații & concursuri! Primul meci: Honduras vs ROMÂNIA, joi 22 iulie, ora 14:00 (live pe TVR, Eurosport și RRA).

20 IULIE

18:00

AMR 2 zile până la primul meci la Jocurile Olimpice! Dar drumul a început acum 4 ani. România U21 pregătea preliminariile EURO 2019 cu un cantonament în Spania în 2017 și două partide amicale. În prima dintre ele, cu Rusia, au jucat Andrei Ciobanu, Alex Dobre, Alex Pașcanu, Virgil Ghiță și Marco Dulca. Cinci tokyotricolori de azi!

A fost o înfrângere grea atunci, 1-5 cu Rusia, dar parcursul generației a continuat, spre bucuria tuturor românilor, cu o calificare la EURO 2019, semifinale istorice la acest turneu și, astfel, calificarea la Jocurile Olimpice de acum!

16:00

Al patrulea antrenament în Japonia pentru tokyotricolori, azi la Shinhama Green Park! Se menține programul fixat de organizatori cu alternarea celor două baze de la zi la zi, cealaltă fiind Kashima Club House.

Tokyotricolorii au trecut de azi la “reglajul fin”, strategia pentru meciul de debut trebuie să fie perfectă!

Honduras-România e joi, 22 iulie, de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ

14:00

Intră și tu în concursul nostru de pe www.peluzatricolora.ro!

12:00

Tokyotricolorul Virgil Ghiță, fotbalist care a jucat încă de la primul meci al parcursului generației sale, trecând prin succesul EURO U21 din 2019, e gata de o nouă provocare. Cu 50 de ore înaintea fluierului de start pentru primul meci la Jocurile Olimpice, declară într-un interviu VIDEO:

 • “Spiritul de luptă nu e suficient la Jocurile Olimpice. Dar știu că avem mult mai mult decât atât, trebuie să demonstrăm asta!”
 • “Am trecut prin 7-8 luni grele, dar acum fac ceea ce mă face fericit cel mai tare: joc fotbal!”
 • “Aș putea să mă adaptez în Japonia, dar doar pe finalul carierei!”
 • “Top 3 lucruri învățate în Academia Hagi care mă ghidează zi de zi: modestia, mentalitatea de învingător și să dau totul pentru fotbal”

10:00

Vă mulțumim tuturor, români minunați, pentru mesajele pe care le primim zilnic în www.peluzatricolora.ro și ne asigurăm ca acestea să ajungă direct la tokyotricolori, aici, în cantonamentul României din Kashima!

La concursul nostru în care v-am invitat să trimiteți în www.peluzatricolora.ro un mesaj pentru tokyotricolorul favorit, câștigător este Dumitru Brîndușă din Marea Britanie! Acesta va fi contactat după parcursul României la Jocurile Olimpice pentru a primit premiul: echipamentul complet de joc al tokyotricolorilor!

Iată mesajul său:

Îi susțin pe toți, dar în special pe Alex Dobre. Mesajul este pentru toți, să joace ca o echipă, ca o familie. Fiecare are un idol, deci să-și imagineze că ei sunt chiar idolul lor. Sau că idolul lor se află în tribune și să nu-l dezamăgească. Să joace de plăcere, nu cu teamă, cu inima deschisă ca la antrenamente. Să nu se gândească la numele din spatele tricoului și să joace pentru blazonul de pe piept. Pentru Alex Dobre, să fie acolo pentru echipă așa cum este de obicei, să dea ce e mai bun din el pentru că poate mai mult decât crede. Meciuri ușoare și goluri cât mai multe!

08:00

Horațiu Baciu este preparatorul fizic alături de care Mirel Rădoi a obținut performanțele la nivel U21 în 2019, lucrează acum cu tricolorii seniori iar în această perioadă e utilizat pentru acțiunea olimpică. Cum evaluează pregătirea fizică a tokyotricolorilor, ce strategie a gândit staff-ul tehnic și care au fost cele mai mari provocări până acum:

19 IULIE

20:00

Marius Marin, căpitanul tokyotricolorilor, trimite mesajul său pentru toți suporterii români înaintea unei provocări istorice. Ne reîntoarcem prin fotbal la Jocurile Olimpice după jumătate de secol și vrem să facem mândri românii din toate colțurile lumii!

AMR 3 zile până la Honduras-România, joi 22 iulie, ora 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

18:00

În vara lui 2016 se încheia primul sezon Liga Elitelor, formatul inovator dedicat talentelor! Azi, 7 din cei 22 de tokyotricolori își pot aminti de performanțele adolescenței: I. Gheorghe, R. Grigore, Chindriș, Ghiță, T. Băluță, Ciobanu și Boboc!

16:00

Am revenit azi la Kashima Club House! Antrenamentul nr. 3 în Japonia, dar primul în nocturnă! Sesiune complexă: consolidarea defensivei & acuratețea finalizării, exerciții pentru tehnică și pregătiri tactice!

14:00

Medicul României U21 la EURO 2019 când s-a obținut calificarea pentru Jocurile Olimpice este și medicul tokyotricolorilor. Adrian Nica ne dezvăluie cum îi ajută pe fotbaliști să se adapteze la noul fus orar din Japonia și la condițiile de umiditate + ce noutăți medicale avem la lot!

12:00

O “bijuterie” marcă înregistrată Nicolae Dică, model pentru tokyotricolori înainte de Honduras! AMR 3 zile până la meciul României, joi 22 iulie, de la 14:00, live pe TVR, Eurosport și RRA!

10:00

Dragi sportivi și antrenori români calificați la Jocurile Olimpice din Japonia în alte discipline:

 • pentru că după cucerirea medaliilor vă vor felicita și se vor lăuda cu voi o mulțime de oameni care vă vor cunoaște chiar cu această ocazie 😉
 • pentru că aceia dintre voi care nu veți prinde finalele sau podiumul nu veți primi aprecierea pe deplin meritată
 • pentru că noi știm ce înseamnă antrenamentele, cantonamentele, sacrificiile și accidentările, iar truda voastră rareori e recompensată cu dreaptă măsură
 • pentru că ne pregătim zile, luni sau chiar ani și totul poate depinde de un singur meci, concurs sau probă
 • pentru că voi sunteți #ceimaibunidintrenoi oricând și totdeauna, nu doar într-o lună din an

Noi vă felicităm ASTĂZI, înainte de competiții. Pentru că suntem mândri de voi MEREU.

Jos pălăria, campioanelor și campionilor!

08:00

Tokyotricolorii s-au pregătit în premieră pe Shinhama Green Park, la 20 de minute de cantonament, urmând un program cu exerciții speciale! Dincolo de temperatura ridicată și de umiditate, a fost o sesiune reușită cu tokyotricolorii gata de competiție!

18 IULIE

20:00

Câte doi oameni de pază non-stop pe fiecare etaj din cele 15 ale cantonamentului tokyotricolorilor din Kashima. Plus echipaje în recepție! Ne apără sau se tem că evadăm? 😊 Mereu zâmbitori și politicoși, doi s-au pozat cu Vali Gheorghe. Arigatou gozaimasu!

18:00

Ultima distracție, de-acum intrăm în linie dreaptă spre meciuri! Andrei Ciobanu, 22 de meserii, 22 de tokyotricolori: ce a ieșit? Descoperă „frizerul, tâmplarul, balerinul sau taximetristul” lotului!

16:00

Atacantul tokyotricolorilor, George Ganea, a oferit în cantonamentul de la Kashima un interviu pentru presa din România, întrebările acestuia fiind formulate de jurnaliști de la TelekomSport, DigiSport și Antena 1. Iată răspunsurile lui George:

14:00

Tokyotricolorii s-au antrenat ieri la Kashima Antlers Club House, iar azi la Shinhama Green Park. Potrivit planului de activități fixat de organizatori, alternăm aceste baze sportive în toate zilele de pregătire pentru primele 2 meciuri din grupă. Apoi, pe 26 iulie, vom muta cantonamentul la Sapporo, pe insula Hokkaido, la 1.000 de km distanță!

 • Antrenamentul de azi a început la aceeași oră locală 17:00, ca și ieri, fixată de organizatori. Dacă în ziua precedentă au fost 33 °C resimțite și umiditate 73%, astăzi termometrele au indicat 34 °C resimțite și umiditate de “doar” 66 %.
 • Shinhama Green Park este chiar un… parc, impresionant prin curățenie și liniște, proptit fix lângă un complex industrial, la 20 de minute distanță cu autocarul de hotelul-cantonament al României. În parc se află un teren de antrenament pus la punct și excelent menținut.
 • Am regăsit același gazon cu care ne obișnuim deja, scurt și des, similar celui de golf, pe care vom disputa și meciurile la Jocurile Olimpice. De data aceasta, ca efect al vremii, a trebuit udat puternic înaintea ședinței de antrenament, la solicitările staff-ului nostru.
 • După sesiunea de încălzire clasică, tokyotricolorii au fost împărțiți în 4 grupe și au parcurs, prin rotație, un circuit cu 4 tipuri de exerciții, dedicate intensității, potenței aerobe, controlului balonului și driblingului în regim de viteză.
 • Ulterior, în timp ce portarii și-au testat reflexele și priza la balon prin exerciții specifice coordonate de Leo Toader, jucătorii de câmp au antrenat posesia în exerciții 10 vs 9. Antrenamentul s-a încheiat cu un turneu de fotbal 5 vs 5 pe teren redus plus sesiunea de executare a loviturilor libere.

Revenim mâine dimineață cu un material video dedicat antrenamentului din Shinhama Green Park!

12:00

CONCURS! Scrie în contul tău din www.peluzatricolora.ro până luni, 19 iulie, ora 20:00, care este tokyotricolorul tău favorit și de ce. Autorul celui mai interesant mesaj primește echipamentul complet din teren al României la Jocurile Olimpice!

10:00

Marius Marin, căpitanul tokyotricolorilor, luat la țintă în Kashima de întrebările “anonime”, așadar dure, ale coechipierilor! Pleacă în Serie A și lasă România fără căpitan în Japonia? Ce promite pentru câștigarea medaliei?

08:00

Povestea video a primului antrenament din Japonia pentru Jocurile Olimpice, la Kashima Club House! AMR 4 zile până la Honduras-România, debutul la Jocurile Olimpice, joi 22 iulie de la ora 14:00 live pe TVR, Eurosport și RRA!

17 IULIE

20:00

Am primit sute de mesaje de susținere pentru tokyotricolori în www.peluzatricolora.ro, vă mulțumim tuturor, români minunați din toate colțurile lumii, pentru gândurile din ultimele zile!

Așa cum v-am promis, top 10 mesaje vor fi mereu alături de jucătorii noștri aici în Japonia. Cum?

Și ce mesaj a ales Andrei Chindriș pentru locul 1? Dar mesajul său pentru români?

Descoperiți în VIDEO de mai jos:

Câștigătorul va fi contactat după încheierea parcursului României la Jocurile Olimpice pentru a intra în posesia premiului.

18:00

Tokyotricolorii au avut programată azi prima sesiune de antrenament în Japonia. Aceasta s-a desfășurat la Kashima Antlers Club House, una din cele două locații unde ne vom pregăti pentru primele două partide din grupă, cealaltă este Shinhama Green Park.

România va avea câte un antrenament pe zi, alternând cele două locații, potrivit programului fixat de organizatori.

 • Baza clubului Kashima Antlers, cel mai de succes din fotbalul nipon cu 8 titluri de campion în formatul J1 League, are 4 terenuri de iarbă și 2 cu suprafață artificială, fiind situată la 10 kilometri distanță de Kashima Central Hotel, cantonamentul tricolorilor.
 • Ședința condusă de Mirel Rădoi a durat 70 de minute, iar tokyotricolorii au purtat în premieră echipamentul de antrenament dedicat prezenței la Jocurile Olimpice.
 • A fost primul antrenament în condițiile speciale din Japonia, așadar unul de adaptare. Organizatorii au fixat antrenamentul la ora locală 17:00, fiind 33 °C resimțite și umiditate 73%!
 • S-a insistat pe diferite proceduri de reacomodare la efort după zborul lung, apoi pe exerciții de pasare și posesie.
 • Gazonul a fost unul special, similar celui de golf, cu iarbă foarte deasă și foarte scurtă. Este specificul pe care îl vom regăsi la toate terenurile de pregătire din Japonia, dar și la arenele pe care vor juca tokyotricolorii.

După primele două partide din grupă, pe 26 iulie, vom muta cantonamentul la Sapporo, pe insula Hokkaido, la 1.000 de km distanță!

Revenim mâine dimineață cu un material video spectaculos de la primul antrenament al tokyotricolorilor în Japonia!

16:00

Ca să ieșim puțin din atmosfera apăsătoare a izolării și a restricțiilor, dar și pentru a înlătura tensiunea debutului la Jocurile Olimpice, l-am provocat pe tokyotricolorul Radu Boboc la un test de sinceritate față de colegi, în hotelul României din Kashima.

Cine e gata să rupă tricoul de nervi? Cine ajunge ultimul la antrenament, dar primul la masă? Cine e mai probabil să fie selecționerul României?

14:00

Erou al calificării la Jocurile Olimpice prin semifinalele EURO 2019, Tudor Băluță e unul din liderii tokyotricolorilor. Într-un interviu VIDEO tranșant în cantonamentul de la Kashima, dezvăluie:

 • Mesajul său ferm: “Gata cu bucuria că suntem aici după multă vreme! N-am venit să ne plimbăm, ne trebuie rezultate la Jocurile Olimpice!”
 • Ce fel de echipă e România olimpică: “Tehnică și ofensivă, în mod cert, entuziastă, dornică de afirmare ca grup și individual, echilibrată pe compartimente”
 • Despre succesele tinerilor tricolori așteptate de români și la nivel de seniori: “Cu o floare nu se face primăvară!”
 • Despre arbitrajul VAR la Jocurile Olimpice și în general: “E clar un plus, dar sunt faze de ofsaid când trecem spre matematică, puțin exagerat. Greșeala e parte din sport”

12:00

Tokyotricolorii sunt testați ZILNIC pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită față de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător și membru al staff-ului furnizează dimineața probă de salivă pentru analiză.

În plus, o aplicație mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacților, în cazul unei persoane pozitive.

O altă aplicație, OCHA, obligatorie la rându-i, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar și ale cunoscuților acestuia!

Aplicația OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mai mulți pași au fost făcuți periodic în aplicație în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor.

10:00

Pentru că suntem în Japonia, am ieșit timp de 15 minute din tensiunea pregătirilor de meci. Și i-am provocat pe Ronaldo Deaconu și Marian Aioani la un test rapid de cunoștințe privind curiozitățile japoneze. De la gheișe și cutremure la trenurile rapide și pepenii pătrați, a ieșit un duel savuros!

08:00

Tokyotricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive. Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park și Atsubetsu Park înaintea meciului 3. Va fi câte un antrenament pe zi, cu excepția zilelor de meci, firește:

Liveblog TokyoTricolorii – Partea a II-a.

Liveblog TokyoTricolorii – Partea I.

Programul și Lotul României la Jocurile Olimpice

Toate partidele vor fi transmise live de TVR 1, Eurosport și Radio România Actualități.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice este disponibil AICI.

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*