Tomozei a restituit ordinea pe banda dreaptă a defensivei utiste: „Dacă vom aduna mai multe puncte decât în tur vom fi acolo, sus”

UTA primește vizita lui FC Argeș sâmbătă, după patru puncte strânse în primele două etape ale noului an. Marius Tomozei a fost titular și intergralist în partidele cu Viitorul și Voluntari, iar acum este pregătit pentru duelul cu cealaltă echipă nou-promovată a Ligii 1.

„Agresivi și încrezători”

Principalul său concurent pe post, rusul Evgeniy Shlyakov, va lua cel mult loc pe bancă la jocul cu FC Argeș, așa că „Tomi” își face încălzirea pentru jocul de sâmbătă. „Ne așteaptă un meci destul de dificil, cu o echipă care în primele două etape, schimbarea de antrenor prinzându-le bine. Dar, dacă ne vom face treaba, cu siguranță ne vom bucura la final, indiferent de adversar. Am adunat foarte puține puncte pe teren propriu și nu e bine. Îmi doresc să jucăm cum am făcut-o în aceste prime două etape, să fim agresivi, încrezători, dacă vom face lucrurile astea vom câștiga. Cu siguranță, acest meci va fi diferit față de cele două din vara anului trecut. În primul am jucat cu miza promovării din Liga 2-a pe masă, în cel de-al doilea erau importante punctele din Liga 1, de atunci s-au schimbat mulți jucători la ambele echipe”, a menționat Tomozei.

Clasamentul meciurilor de acasă influențat de…lipsa suporterilor

În clasamentul celor 17 etape scurse până acum, UTA pe o poziție (9) mai aproape de zona play-off decât de subsol. „Trebuie să luăm fiecare meci în parte, vom vedea unde vom termina. Mai sunt 13 etape, dacă vom aduna mai multe puncte decât în tur, cu siguranță vom fi acolo sus”, mai susține fundașul arădenilor.

Laszlo Balint a „umblat¨ la orgoliul elevilor săi arătându-le clasamentul făcut pe baza meciurilor disputate de fiecare echipă pe teren propriu. „Chiar dacă suntem pe ultimul loc în acest clasament, în cazul unei victorii sâmbătă urcăm la mijlocul acestei ierarhii. Cred că nu ne-am fi aflat în această situație cu suporterii în tribune, dar chiar și așa trebuie să strângem mai multe puncte acasă”, a adăugat Tomozei.

Egalul nu era rezultatul corect la Voluntari

La Voluntari, fundașul dreapta, neobișnuit să urce prea des în careul advers nici măcar la fazele fixe,  a fost foarte aproape de prima sa reușită în Liga 1. „Mister mi-a spus la acest meci să urc la fazele fixe, a fost decizia dânsului, chiar dacă noi (n.a. fundașii de bandă) nici nu avem o înălțime prea mare să punem întotdeauna probleme. Îmi pare rău că nu am marcat la acea fază fixă, încă aștept primul meu gol în Liga 1 și bucuria ce va urma după aceea. Până una alta, am participat la bucuria generală de după meciul de marți alături de colegii mei. După aspectul jocului, nu cred că remiza era un rezultat corect la Voluntari, am avut încredere în noi până la ultima fază. Mister a spus că vom marca la o fază fixă dacă ne ducem încrezători. Într-adevăr, a venit golul, dar am avut cel puțin trei ocazii mari pe parcursul meciului, așadar 0-0 nu era un rezultat echitabil, după părerea mea”, a mai afirmat fundașul lateral al „Bătrânei Doamne”.

Presiunea concurenței pentru fundașii laterali ai UTA-ei

Odată cu venirea lui Evgeniy Shlyakov și cu promisiunea că UTA va mai aduce un fundaș de bandă în această iarnă, Tomozei și Simo Roumpoulakou, cei doi titulari actuali ai acelor posturi, nu mai sunt atât de siguri de prezența în primul 11: „Nu simt nici o presiune, concurența e benefică atât pentru mine, cât și pentru echipă. Orice jucător de valoare este binevenit la club”, a menționat Tomozei.

La rândul său, Laszlo Balint începe să fie tot mai mulțumit de cum acționează și fundașii săi laterali, acolo unde echipa a avut probleme în tur. „Tomozei și Simo ar trebui să simtă presiune odată cu noile achiziții, pentru că această concurență trebuie să-i stimuleze pe jucători să-și ridice nivelul. Ambii au făcut jocuri sigure, cel puțin din punct de vedere defensiv, cu mici scăpări. Sunt așteptări mai mari, aștept să văd participare mult mai bună și pe faza ofensivă de la fundașii laterali. Pot, au demonstrat-o de atâtea ori, dar , înainte de toate, mă bucur că nu au mai arătat acele vulnerabilități în defensivă care s-au evidențiat în mod flagrant în unele meciuri din turul campionatului. Am trecut peste toate, am învățat din toate și mă bucur că și jucătorii înțeleg, pe măsură ce trec zilele și etapele, că trebuie să-și ridice nivelul și că sezonul acesta este foarte important atât pentru ei, cât și pentru noi ca și club”, a fost concluzia „principalului” arădenilor.

Marius Tomozei a strâns 11 partide în acest sezon de Liga 1, fiind integralist în șase dintre ele.

0
0

Articolul Tomozei a restituit ordinea pe banda dreaptă a defensivei utiste: „Dacă vom aduna mai multe puncte decât în tur vom fi acolo, sus” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*