Top hobby-uri ale bărbaţilor în 2020

În afară de jobul tău, simți deseori nevoia de o activitate care să te destindă şi să te facă să uiţi de grijile cotidiene. Bărbatul modern are câteva hobby-uri care-i fac cu adevărat plăcere şi care contribuie din plin la eliminarea stresului şi la dobândirea senzaţiei de bine pe care ne-o dorim cu toții. Afla și tu care sunt în articolul de mai jos.

Jocurile de noroc

Industria jocurilor de noroc a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultima perioadă. Din comoditatea fotoliului de acasă, după o zi epuizantă de muncă, în faţa laptopului sau chiar a telefonului mobil, toate jocurile preferate sunt la numai un click distanţă. Nu este nevoie să joci direct pe bani, toate platformele online care găzduiesc jocuri de noroc oferă posibilitatea de a le accesa oferta în mod gratuit. Poţi avea parte de jocuri slot gratis , dar şi de jocuri de cazinou, precum poker, blackjack, sau ruletă. Ce trebuie să faci pentru a încerca un joc de cazinou online? Nimic mai simplu, trebuie doar să:

 • Alegi un site de jocuri de noroc care este licenţiat
 • Accesezi pagina oficială a acestuia
 • Alegi din oferta de jocuri puse la dispoziţie și te joci
 • Nu uita că jocurile de noroc implică joc responsabil, așa că joacă după un buget fix

Pescuitul

Aproape că nu există bărbat care să nu fi cochetat la un moment dat cu acest sport. Senzaţia unică pe care o simţi atunci când pluta se scufundă în apă şi rezistenţa pe care peştele o opune la scoaterea sa din apă este una care nu se poate descrie în cuvinte şi care face deliciul acestei activităţi. În afară de acest sentiment inegalabil, pescuitul aduce următoarele avantaje deloc de neglijat:

 • Petrecerea unui timp îndelungat în natură, departe de aglomeraţia urbană
 • Eliminarea stresului acumulat după o zi, o săptămână sau o lună de muncă
 • Realizarea de capturi care să ofere hrană familiei
 • Întărirea legăturilor de prietenie, prin participarea cu cei apropiaţi la o partidă de pescuit

Pescuitul este poate singura activitate bărbătească care oferă pe lângă relaxare şi bună dispoziţie şi posibilitatea de a pune pe masă un produs natural, bio, care nu este procesat industrial. Deşi este considerat un sport costisitor, lucrurile nu stau deloc aşa. Este posibil ca în competiţiile profesioniste să se pună problema de asemenea manieră, însă pescuitul sportiv, din plăcere, nu necesită investiţii mari. Este de ajuns o undiţă achiziţionată la un preţ rezonabil şi o nadă care se găseşte la magazinele de profil, pentru ca acest hobby să fie posibil pentru toată lumea.

Activitatea fizică

Sportul şi în general mişcarea, indiferent de modul în care se realizează, aduce garantat beneficii atât pentru corp cât şi pentru minte. Sunt o multitudine de activităţi fizice pe care le poţi performa atât indoor cât și în cel exterior. Din aceste activităţi ies în evidenţă:

 • Plimbări în parcuri sau păduri, oriunde acolo unde natura se dezvăluie în toată splendoarea ei
 • Alergări uşoare în jurul blocului sau casei unde locuieşti, sau în interiorul celui mai apropiat stadion
 • Activităţi de fitness, desfăşurate în săli specializate, sub îndrumarea unui instructor profesionist
 • Participarea la mişcări de gimnastică desfăşurate în piscine sau ştranduri, de asemenea sub îndrumarea unor specialişti
 • Mersul pe bicicletă, pe role sau pe orice alte dispozitive pentru care trebuie să depui un efort fizic pentru a le pune în mişcare

Pe lângă beneficiile personale pe care activităţile fizice ţi le aduce, poţi angrena în acest demers membrii ai familiei, prietenii sau chiar colegii, care nu va face decât să îţi întărească legăturile de familie şi prietenie şi să consolideze relaţia pe care ai construit-o cu aceştia.

Cititul

Poate că în ultimul timp această activitate a fost lăsată uitării datorită cuceririlor tehnologice care ne înconjoară la tot pasul. Este mult mai comod să nu mai întorci nici o filă de carte ci pur şi simplu să o citeşti prin intermediul unui dispozitiv electronic. Şi totuşi, să faci lucrurile în vechiul tău stil îţi va conferi o senzaţie unică, care nu se poate compara cu nimic altceva. O să fi uimit când o să afli că cititul nu este doar o activitate considerată deseori plictisitoare, ci una care îţi aduce avantaje.

 • Ești mai inteligent, acumulezi informaţie din toate domeniile şi îţi îmbogăţeşti vocabularul
 • Îţi pui cu adevărat creierul la treabă, cercetătorii demonstrând că cititul activează mai multe zone cerebrale şi comunicarea intensă dintre acestea
 • Devii mult mai concentrat şi focusat, ceea ce îţi va garanta că vei rezolva mult mai uşor toate sarcinile pe care le primeşti, devenind din ce în ce mai performant
 • Începi să gândeşti cu adevărat analitic şi surprinzător, îţi dezvolţi imaginaţia, ceea ce va face din tine un om mult mai creativ
 •  Stresul acumulat peste zi se reduce semnificativ cu numai câteva minute de lectură

Iată o mulţime de beneficii pe care nu le-ai acumula decât prin prisma cititului. Adaugă şi faptul că o să ajungi să te cunoşti mai bine cu ajutorul lecturii, așa că nu ezita să faci din citit o activitate zilnică.

Gătitul

Este absolut firesc ca pentru neprofesionişti gătitul să reprezinte doar un hobby. E chiar posibil să fie nevoia ancestrală de a sta în preajma focului, însă indiferent de cauză, gătitul aduce o sumedenie de beneficii celui care îl practică. Care sunt? Descoperă-le mai jos!

 • Se economisesc bani buni gătind în intimitatea căminului personal
 • Îţi poţi pune la încercare imaginaţia în ale gastronomiei
 • Ai garanţia calităţii şi prospeţimii ingredientelor
 • Este o soluţie excelentă pentru combaterea stresului
 • Contribuie din plin la instalarea unei stări de bine
 • Îţi potenţează în mod natural latura artistică
 • Cei apropiați vor fi uimiți de noul tău talent culinar și vor fi entuziasmați să guste din bucatele tale

Indiferent de hobby-ul care te caracterizează, este sigur că l-ai ales pentru că ţi se potriveşte cel mai bine şi te simţi împlinit practicându-l. Continuă cu el, dar nu uita să fii şi îndrăzneţ şi să-ți alegi să îţi măreşti portofoliul de activităţi preferate, adăugând constant câte un hobby. Vei vedea că ai în acest fel mai multe posibilităţi de relaxare, pe care le poţi selecta în funcţie de starea în care te găseşti, de vreme, sau de anturaj. Bucură-te de de toate beneficiile pe care hobby-urile le aduc în viaţa ta şi nu ezita să îţi antrenezi în aceste activităţi atât prietenii cât şi familia.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*