Tot din fază fixă

Satelitul Astrei a continuat seria meciurilor consecutive în care nu a pierdut, dar egalul de pe teren propriu, 1-1, cu Sporting Roşiori, nu poate fi deloc considerat un rezultat mulţumitor. Asta pentru că, fără doar şi poate, Marius Măldărăşanu îşi dorea un succes care, după cum a arătat jocul şi echipa adversă, putea fi obţinut cu mai multă atenţie şi pragmatism.
Practic, „satelitul” a început meciul de la 0-1, după o degajare în tuşă a lui Nedelcovici, oaspeţii reuşind, dintr-o intercepţie, să retrimită imediat mingea în preajma careului, de unde Brînceanu a prins un şut imparabil, deschizând scorul din min. 8, moment până în care oaspeţii nu păreau să emită mari pretenţii.
Echipa din Roşiori s-a apărat apoi destul de bine, în ciuda multor mingii trecute periculos prin careul lui Buşcă, gazdele nereuşind să egaleze, situaţie cu care s-a intrat la pauză, Sporting având, la o fază fixă, chiar şansa unui 0-2, mingea „ciupind” bara transversală.
După pauză, presiunea tinerilor jucători astrişti s-a simţit şi mai mult, egalarea venind la timp, cumva, pentru a se ataca apoi victoria. Mai precis, Şerban a centrat pentru Khalil, care a fost împins în careu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de „specialistul” fazelor fixe – Radu Chiriac , cel care marcase şi etapa trecută, la Domneşti, din lovitură liberă, neavând nicio emoţie în a egala de la punctul cu var.
A urmat o dominare a Astrei, neconcretizată însă într-un succes, cea mai mare ocazie aparţinându-i lui Culda, care, angajat de acelaşi Şerban, a rămas singur cu portarul advers, în unghi lateral stânga, şutând în bară (min. 63) şi ratând astfel şansa de a aduce cele trei puncte într-un meci disputat, deschis, în ciuda scorului „strâns”, influenţat uneori şi de arbitrajul modest al botoşăneanului Jijie, fără a se putea spune că acesta a „ajutat” vreuna dintre echipe.

Astra II – Sporting Roşiori 1-1 (0-1)

Stadion: „Astra”- Ploieşti. Spectatori: circa 150. Au marcat: R. Chiriac (54 penalty) / Brânceanu (8)
Astra II: Nedelcovici – Mihăilă (28 Şerban), Popescu, Vîrtej, F. Ioniţă (76 Nicorescu) – Chiriac, Pahonţu (cpt), Banu – Culda, Khalil, Dr. Gheorghe (65 A. Ioniţă (76 Găvîrliţă)). Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Sporting: Buşcă (cpt) – Lătea, Fieraru, I. David, M. David – Pîslaru, Bogdanovici, Ivănică (51Bîră), Cercel – Velica, Brînceanu (90+2 Urîtu). Antrenor: Cristi Negru.
Avertismente: Şerban (31), Dr. Gheorghe (59), Vîrtej (82) / I. David (9), Buşcă (89)
Au arbitrat: Bogdan Jijie – Ionel Tănase (ambii din Botoşani), Bogdan Caba (Dărăbani).
Observatori: Mihai Costache (Bucureşti), Gheorghe Andrei (Ploieşti)
Jucătorul meciului: Leonard Brînceanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*