Tradiții și obiceiuri de Crăciun, în Banat

În această iarnă pandemică ce ne închide în case, atmosfera de Crăciun, a cărei magie se regăsește în feeria sărbătorilor, a fost reconstruită de elevii Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” în cadrul parteneriatului educațional cu Muzeul din Lugoj.
Prin expoziția virtuală intitulată ”Tradiții și obiceiuri de Crăciun în Banat”, elevii clasei a XII-a B, coordonați de profesoara Ibolya Șipoș și muzeograful Daciana Vuia, împărtășesc publicului, prin colaje și desene, o parte din frumusețea datinilor bănățene.

”Crăciunul, cu toate semnificațiile sale profunde, reprezintă un timp al reînvierii vechilor tradiții, făcând din Banat un loc unic, unde românii, ungurii, nemții, sârbii sau ucrainenii celebrează în armonie un timp sacral, alături de cei plecați și întorși într-un ”acasă” inconfundabil și fundamental. Sperăm că expoziția va fi un prilej de redescoperire a unor valori tradiționale comune pe care le prețuim cu toții. Sărbători fericite!”, este mesajul echipei de proiect constituită din Daciana Vuia și Ibolya Șipoș.

Elevii Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” au realizat în cadrul proiectului numeroase desene și colaje pe tema Sărbătorii Crăciunului.

Articolul Tradiții și obiceiuri de Crăciun, în Banat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*