Transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor și dotări moderne pentru școlile din Baia Mare

În şcolile din municipiul Baia Mare se pregătesc mari schimbări. Cu doar câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului s-a întâlnit cu directorii de şcoli din oraş pentru a sta de vorbă.

„Înainte de debutul anului școlar am avut o întâlnire cu directorii unităților de învățământ și grădinițe. În cadrul acesteia, am vorbit despre proiectele care vor fi implementate în școlile din municipiu. La rândul lor, directorii mi-au adus în atenție problemele cu care se confruntă, majoritatea dintre acestea fiind legate de lipsa mobilierului școlar. În acest sens, directorii unităților de învățământ trebuie să transmită cât de curând către autoritatea locală o listă cu necesitățile urgente” ,a spus Cherecheş.

Catalog electronic pentru toate unitățile de învățământ din Baia Mare

Unul dintre proiectele care va fi implementat în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului este cel al catalogului electronic. Noul instrument va facilita accesul la educație a elevului, dar reduce și riscul de absenteism școlar. Mai mult, leagă o relație de comunicare între directori, elevi și părinții acestora. Platforma permite ca părinții elevilor să afle notele acestora, proiectele în care clasa sau școala este angrenată, dar și absențele acestora.

„Începând de săptămâna viitoare vom face o consultare publică și în funcție de aceasta vom implementa o soluție unitară la nivelul unităților școlare. Platforma prezentată aduce mai aproape părintele de școală și ajută elevul în evoluția actului educațional”, a subliniat edilul.

Transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor

Acest proiect este o premieră, un proiect în urma căruia municipiul Baia Mare ar deveni primul oraș din România care a dezvoltat un astfel de circuit. Transportul în comun va fi de tip ecologic, realizat prin intermediul midibus-urilor electrice. Acestea vor opera pe rutele unde sunt situate grădinițele și unitățile de învățământ.

„La începutul săptămânii viitoare vom transmite unităților de învățământ din Baia Mare materialele necesare pentru consultările cu părinții. Ne dorim ca în urma acestor consultări să identificăm circuitele rutiere unde va funcționa acest tip de transport, respectiv capacitatea mijloacelor de transport de care avem nevoie. Vom amenaja spații dedicate transportului în comun pentru copii, iar în fața unităților de învățământ vor fi amplasate peroane. Ne dorim ca până la începutul anului școlar 2018-2019 să avem un transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor”, a punctat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*