Tratamentul de albire a dinților îți poate aduce moartea!

Și nu este o poveste, pentru că o astfel de acțiune de albire a dinților s-a petrecut în Turcia. Tratamentul a provocat moartea unui tânăr, iar doi prieteni de-ai săi erau și ei gata să-l urmeze pe lumea cealaltă!

Vorbim de trei tineri din Belfast, Țara Galilor, care au plecat în Turcia, pentru a-și îmbunătăți culoarea dinților. Ei se numesc Richard Malloy, Declan Carson și Aaron Callaghan (foto sus), ultimul fiind un fost fotbalist al echipei St James’Swifts din campionatul galez. Trei băieți tineri și sănătoși au apelat la această procedură, care s-a soldat cu moartea unuia dintre ei, Richard Malloy, de 33 de ani, și îmbolnăvirea gravă a celorlalți doi, aproape și ei de același deznodământ. Au fost puși la aparate de respirat și pe perfuzii, iar starea lor s-a îmbunătățit, aceștia depășind starea critică.

Presa britanică a aflat că cei trei s-au prăbușit pur și simplu în apartamentul pe care îl închiriaseră în Marmaris, Turcia, după ce, înainte de albirea dinților, au luat câte-o pastilă. Din fericire, unul dintre ei a reușit să alarmeze recepția hotelului. Ancheta este în plină desfășurare, iar poliție nu exclude ca cei trei să fi consumat droguri ilegale, mai ales că medicamentul dentar nu pare fi atât de periculos, încât să producă moartea.

Trebuie să spunem că Turcia are o industrie turistică medicală și mai ales dentară în plină expansiune – de la albirea dinților, la transplantul de organe și operații pe cord. Statistica Asociației Internaționale de Turism în Sănătate din Istanbul spune că aproape 700.000 de persoane au vizitat țara pentru astfel de servicii medicale și speră ca numărul lor să se apropie de două milioane, până în 2023!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*