Trecutul care contează! Proiect despre Turnul ”Sfântul Nicolae”, demarat de liceenii de la Hasdeu

Lugojul nu duce lipsă de monumente cu importantă valoare istorică și culturală. Recent, Turnul ”Sfântul Nicolae”, din proximitatea Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” s-a aflat în centrul unui proiect ce evidențiază momentele cheie la care a fost martor edificiul.

Pentru participarea la Concursul Național ”Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale” (ediția I, 2021), organizat de Societatea de Științe Istorice din România în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Facultatea de Istorie-Universitatea București și revistele Magazin Istoric și Historia), elevii Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” Lugoj, coordonați de profesorii Horațiu Suciu și Monica Suciu, au realizat proiectul ”Turnul Sfântul Nicolae – trecutul care contează”.

În cadrul concursului menționat, elevii participanți aveau misiunea să cerceteze istoria unui monument din patrimoniul local. Din motive evidente, echipa Hasdeului a ales să realizeze o lucrare despre Turnul Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Lugoj.

În ziua de joi, 10 iunie, elevii din echipa proiectului au prezentat colegilor și reprezentanților comunității cele mai importante momente din istoria Turnului ”Sfântul Nicolae”. La prezentare au participat profesor doctor Dumitru Tomoni, părintele doctor Vasile Muntean, reprezentantul parohiei ortodoxe din Lugoj, muzeograful Ioan Pinca, reprezentantul Muzeului de Istorie din Lugoj și Ioan Sîrbu, reprezentantul Organizației Non-Guvernamentale Animus Libri. După prezentarea elevilor de la Hasdeu, a urmat o dezbatere având ca teme conservarea și promovarea monumentelor de patrimoniu local și național.

Articolul Trecutul care contează! Proiect despre Turnul ”Sfântul Nicolae”, demarat de liceenii de la Hasdeu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*