Trei fete prahovene au cucerit Cupa României la Box

George Marin

Trei dintre cele zece fete de la cluburile de box din Ploiești au cucerit Cupa României la categoriile lor de vârstă și de greutate. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, competiția deschide sezonul boxului amator de pe ringurile românești.
Despre una dintre aceste fete, Livia Botica (CSM Ploiești – antrenori Titi Tudor și Adrian Pîrlogea), nu ne îndoiam că nu va veni acasă cu trofeul. În calitatea ei de campioană a Europei a demonstrat încă o dată – dacă mai era cumva nevoie – că nu îi stă nimeni în cale în România. Dovada? În cele două meciuri disputate nu a petrecut în ring mai mult de 40 de secunde. În total! Oponenta ei din finală nu era o oarecine, fusese medaliată cu argint la Campionatele Europene pentru Juniori din mai 2019, de la Galați!
Celelalte două fete care au în posesie trofeul din această ediție a competiției sunt Izabel Pîrvu (CSM Ploiești) și Luciana Petrache (CS Petrolul Ploiești – antrenori Leontin Sandu și Ovidiu Dragomir).
Ambele au boxat foarte bine în finalele lor, câștigându-și partidele fără emoții, dominându-și categoric adversarele, Luciana Petrache reușind să îl determine pe arbitrul de ring să oprească meciul pentru inferioritatea evidentă a adversarei. În meciul anterior, Luciana își făcuse knock-out adversara după numai 15 secunde de luptă!
CSM Ploiești a mai obținut alte locuri trei prin Beatrice Cristina Căldărariu, Ioana Alexandra Voicu și Denisa Mihaela Șoptereanu.
„Recolta” ar fi fost mai consistentă dacă Denisa Șoptereanu și Geanina Bănică nu ar fi suferit accidentări în meciurile pe care le-au susținut. Mai trebuie apreciat curajul Andreei Pandele. Fata care de-abia începuse boxul, cu doar două-trei săptămâni de antrenament, a înfruntat-o în ring chiar pe campioana națională a categoriei!
O caracteristică a turneului: destul de puține fete participante și foarte multe meciuri încheiate înainte de limită (puțin peste jumătate!), semn că pandemia prin care trecem a lăsat urme adânci nu numai în box, ci și în tot sportul românesc, vorbind despre numărul de sportivi și de pregătirea lor.
De menționat că, la competiția găzduită de Sibiu, s-a făcut un ușor progres în organizare. A fost prezentă o cameră de filmat a unei televiziuni locale, iar sportivele au putut fi prezente în sală pe toată durata competiției, în același sistem care se aplică și la handbal, adică stat în tribună la distanța regulamentară, fără acces la vestiar. A fost spre bucuria antrenorilor, care au putut face încălzirea sportivelor într-un mod mai aproape de ceea ce trebuie să fie o încălzire înainte de meci.
Rezultatele prahovencelor:
Cadete, 46 kg.: Beatrice Cristina Căldărariu pierde la puncte (p.p.) Alexandra Mariana Ciocan (Slatina).
Junioare, 43 kg.: Luciana Maria Petrache câștigă prin neprezentare (w.o.) Flori Cătălina Șandrea (Năvodari), b.KO 1 Maria Alexandra Dobre (Târgoviște), b. RSC 3 Beáta Tatár (Miercurea Ciuc).
Junioare, 48 kg.: Ioana Alexandra Voicu bate la puncte (b.p.) Sara Amalia Radu (Cluj-Napoca); pierde prin abandon dictat de arbitru în prima repriză (P. RSC 1) Ionela Maria Aura Eremia (Slatina).
Junioare, 51 kg.: Denisa Mihaela Șoptereanu b.p. Andrada Mihaela Murariu (Iași); p.RSC 2 Stela Roxana Hamza (Salonta).
Junioare, 54 kg.: Ioana Florentina Ivănoiu p.p. Gabriela Ștefania Bălan (Brăila).
Junioare, 56 kg.: Geanina Maria Bănică p. RSC 3 Nicoleta Alexandra Mantu (Iași).
Junioare, 60kg.: Izabel Gabriela Pîrvu b.p. Andreea Nicola Preda (Bistrița)
Tineret, 48 kg.: Iarina Maria Ibănescu p. RSC 3 Alexandra Pazargic (Tulcea).
Tineret, 60 kg.: Andreea Daniela Pandele p. RSC 1 Timea Motogna (Bistrița).
Tineret, +80 kg.: Livia Maria Botica b. RSC 1 Alexandra Mariana Vișan (Buzău), b. KO 1 Mariana Cristina Mărăcine (Gloria Buzău).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*