”Trei mandate fără rezultate! Ajunge dom’ primar”, sloganul de campanie al PSD în 2008 perfect pentru primarul Boldea în 2020

Claudiu Buciu”Este suficient să ne uităm în jur și să realizăm că Lugojul merită mai mult, că actuala administrație a obosit și se impune o echipă nouă și competentă, care să valorifice potențialul pe care îl are orașul nostru”.

Așa își deschidea în 2008 campania electorală Francisc Boldea, iar cum lucrurile se întorc iată cât de actuale au devenit vorbele primarului în 2020. Nu se poate să nu îi dăm dreptate și chiar are dreptate și acum, la nivelul anului 2020.

”De mulți ani ne-am lăsat casa pe mâna unora care nu au îngrijit-o, respecta-o și au folosit-o doar pentru interesele lor mărunte. Fonduri de milioane de euro oferite pe tavă de Uniunea Europeană au fost pierdute, preferându-se îndatorarea sinucigașă a lugojenilor pe zeci de ani. Știu să aduc banii Europei în Lugoj…”, mai spunea Francisc Boldea tot în 2008, iar rezultatele pe fonduri europene le vedem…la Oradea, Reșița, dar nu la Lugoj.

Tot în 2008, Boldea promitea construcția a două grădinițe și a unei creșe.

”Construirea unei creșe și a două grădinițe la standarde europene, precum și reutilarea școlilor  cu mobilier și material didactic modern nu mai este un moft ci o necesitate, datorită previziunii de dezvoltare demografică a Lugojului”, scria Boldea.

Ce avem? Grădinițe pentru care plătim sume importante din buget, ca și chirie, pentru că nu am fost în stare să le cumpărăm, ca să nu mai reamintim faptul că zona străzii Jabărului a rămas fără grădiniță, după ce aceasta a fost retrocedată.

Un alt proiect uitat de Boldea, sau pentru care a găsit diverși vinovați, este cel privind izolarea termică a blocurilor.

”Izolarea termică a blocurilor este soluția care reduce facturile la întreținere, dar la blocuri sunt mulți cetățeni care, fie câștigă puțin, fie sunt pensionari care nu au bani. Dacă voi ajunge primar această cheltuială ce revine proprietarului va fi preluată de primărie”, spunea actualul primar, care plusa fără limită.
”Tot pentru cei de la blocuri, se impune rezolvarea problemei canalizării și a apei potabile la etajele superioare. Doar în Lugoj, oamenii sunt îndemnați să alerge până și după apa de băut, pe care trebuie să o care cu sticle, apă ce ar trebui să fie în fiecare locuință”, scria negru pe alb Boldea.

Ce s-a schimbat? Oamenii nu mai cară apa cu sticla, ci cu bidonul de plastic să aibă pentru mai multe zile.

Ce se mai promitea atunci: Poliția Animalelor, Serviciu de Salvare Comunitară, Poliția Locală (Comunitară atunci) cu 8 secții pe cartiere, lucruri despre care nici nu își mai amintește, cu siguranță.

Atunci, în 2008, eram îndemnați de contracandidații lui Francisc Boldea și ai PSD-ului să nu cădem în plasa lor.

Am căzut, iar după 12 ani de zile suntem tot acolo, cu speranța că pe 27 septembrie vom putea ieși din capcană…

Articolul ”Trei mandate fără rezultate! Ajunge dom’ primar”, sloganul de campanie al PSD în 2008 perfect pentru primarul Boldea în 2020 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*