Trei noi focare de coronavirus, la două centre sociale pentru adulți și un centru de plasament din Prahova

V. Stoica

Trei focare noi de coronavirus au fost raportate oficial sâmbătă, în județul Prahova, toate trei la centre sociale – două dintre acestea pentru adulți și un centru de plasament. Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, au fost identificate două focare în cadrul a două centre medico-sociale, de pe raza județului. La unul dintre ele, au fost confirmate șapte persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 și patru angajați dintr-un total de 19). Măsurile dispuse în acest caz au fost: izolarea beneficiarilor în centrul de îngrijire și a personalului infectat, fie la domiciliu, fie la spital, după caz, carantinarea contacților direcți, retestarea, pe perioda săptămânii viitoare, atât a beneficiarilor, cât și a angajaților, dezinfecția unității. La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internați au avut teste pozitive. Aceștia au fost izolați în unități spitalicești, a fost realizată dezinfecția spațiului, iar săptămâna
viitoare vor fi retestați toți beneficiarii și angajații de aici. Unul dintre centre este privat, iar cel de-al doilea – din cadrul DGASPC Prahova.
În aceste tipuri de unități care se ocupă de îngrijirea persoanelor adulte, începând cu luna aprilie, au fost realizate testări periodice în rândul personalului și beneficiarilor, tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situații.
Un alt focar de coronavirus a mai fost raportat, tot sâmbătă, la un centru de plasament aflat în subordinea DGASPC Prahova, din Vălenii de Munte.
Potrivit datelor oficiale, au fost testați 45 de copii din centru, 22 de rezultate fiind pozitive, iar 20 negative. Pentru alte trei teste, se așteaptă rezultatele. Din rândul personalului, dintre cei 52 de angajați testați, 11 rezultate fuseseră primite până sâmbătă, dintre care unul a fost pozitiv.
Copiii, care au între 8 și 17 ani, vor fi duși pentru evaluare la Spitalul din Câmpina și, în funcție de starea de sănătate a acestora, se va decide izolarea în spital sau la centrul de plasamant. În cazul celor care vor reveni la centru, vor fi monitorizați zilnic de un medic pediatru.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*