Trei țări ex-iugoslave ajung de pe locul I la turneul final Euro U17, România între cele patru fără nici un punct în faza a II-a din calificări

Selecționatele juvenile ”tricolore” implicate la mijlocul acestei săptămâni în ultima etapă a Turului de Elită au fost sub spectrul eșecurilor cu 2-1, reprezentativa sub 17 ani copiind astăzi înfrângerea de ieri a colegilor din naționala sub 19 ani, cu diferența că juniorii B erau deja eliminați din cursa spre turneul final din luna mai din Anglia prin insuccesele din primele două apariții de săptămâna trecută.

Pierzând însă și astăzi după-amiază la Üllo, în Ungaria, România U17 s-a numărat între cele doar 4 codașe din totalul de opt al grupelor fazei a II-a de calificare la turneul final care n-au obținut nici un punct în turul de elită, alături de Slovacia, cu golaverajul 4-8, Islanda (1-6) și Macedonia, cu cel mai șifonat bilanț, 1-12.

La polul opus, Irlanda și Olanda au câștigat cu punctaj maxim seriile patrulater, la turneul final calificându-se și alte 5 naționale neînvinse ca lider în grupe, și anume Serbia, Norvegia, Slovenia, Elveția și Suedia.

România U17 a egalat în apariția finală prin Nițu, în minutul 67, la un sfert de oră după ce era introdus în joc, dar același Svetlin, care deschidea scorul pentru sloveni în minutul 51, a înscris din nou și în minutul 75, ceea ce a asigurat câștigarea Grupei 7 de către naționala din spațiul ex-iugoslav, neînvinsă și cu 7 puncte grație și remizei cu gazda Ungaria și succesului cu 3-0 cu Israel, a doua în ierarhia finală, cu 6 puncte, mulțumită victoriei de astăzi cu maghiarii, din rândurile cărora Vida a marcat un autogol în minutul 43.

Eșecul de astăzi a fost cel mai strâns înregistrat de juniorii B ”tricolori” în Ungaria, după înfrângerile cu 5-1 cu Israel și 2-0 cu gazdele. Slovenia a obținut în schimb în premieră calificarea la finalele U17.

Dar iată reprezentativele sub 17 ani calificate la turneul final al Campionatului European din 4-20 mai din Anglia:

Grupa 1: Serbia, Spania – deținătoare a titlului
Grupa 2: Suedia, Belgia
Grupa 3: Republica Irlanda
Grupa 4: Elveția, Portugalia
Grupa 5: Olanda, Italia
Grupa 6: Bosnia și Herțegovina, Danemarca
Grupa 7: Slovenia, Israel
Grupa 8: Norvegia, Germania.

S-au calificat așadar câștigătoarele celor 8 grupe și 7 secund clasate cu cel mai bun bilanț contra ocupantelor locurilor 1 și 3, capitol la care Georgia a rămas pe dinafară. Tragerea la sorți va avea loc pe 5 aprilie la Burton-upon-Trent, iar primele câte două clasate în cele 4 serii patrulater vor pătrunde în sferturi.

Spania, care depășea Anglia în finala de anul trecut din Croația, speră să-și îmbunătățească recordul de trei titluri la categoria U17, urmată în ierarhia câștigătoarelor de Germania, Olanda și Portugalia, cu câte două titluri.

La tragerea la sorți, în urna I vor fi introduse gazda Anglia, Republica Irlanda, Olanda, Serbia, Norvegia, Slovenia, Elveția și Bosnia & Herțegovina, iar în urna a II-a: Suedia, Germania, Portugalia, Danemarca, Italia, Israel, Spania și Belgia.

The post Trei țări ex-iugoslave ajung de pe locul I la turneul final Euro U17, România între cele patru fără nici un punct în faza a II-a din calificări appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*