Trei vârfuri montane, într-o singură zi, pentru micuţii care suferă de autism

Petre Apostol

După ce s-a alăturat proiectului „100K Walk”, mergând într-o singură zi 100 de kilometri, a iniţiat aventura „Bike 4 Life”, în care a parcurs 500 de kilometri pe bicicletă, ciclistul prahovean Bogdan Coman a pus la cale, alături de asociaţia Autism Voice, o altă provocare, în încercarea de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii care suferă de autism.
Astfel, fostul campion naţional de ciclism Bogdan Coman, împreună cu fratele său, Vladimir Coman (fost ciclist), şi cu fondatorii Podu’ Stricat – Călin Cotinghiu şi Daniel Giurgi (fotografi) – au în plan să abordeze trei vârfuri montane într-o singură zi, parcurgând aproape 60 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproape 4000 de metri. În weekendul 5-6 decembrie, ca un cadou de Moş Nicolae, pornind de la ora 4 dimineaţa, aventurierii au programat să pornească, din satul Peştera, spre Vf. La Om (2238 metri), din Piatra Craiului, urmând să coboare pe acelaşi traseu. Apoi, vor merge cu maşina spre baza Vf. Piatra Mare (1844 metri), al doilea vârf montan din planificare, urmând să coboare spre Timişul de Sus, înainte de ultima ascensiune, pe Vf. Postăvaru (1799 metri), finalul fiind programat în Piaţa Sfatului, din Braşov, după coborârea în Poiana Braşov.
„Am încercat să planificăm un eveniment care să atragă atenţia, să fie dificil, dar şi să avem o anumită siguranţă, în caz de ceva neprevăzut, mai ales că nu suntem alpinişti, ci doar pasionaţi de munte. Traseele nu sunt foarte abrupte, dar ne-am propus să urcăm aceste trei vârfuri în doar 18-20 de ore, ceea ce nu este foarte simplu”, ne-a povestit Bogdan Coman.
Trebuie menţionat că oricine se poate alătura evenimentului, la adresa smartraces.ro/product/3summits, având posibilitatea de a alege trei opţiuni (60 kilometri, 21 kilometri, 10 kilometri), distanţe pe care să le parcurgă, oriunde se află, în cele două zile (5 şi 6 decembrie). De asemenea, există posibilitatea şi de a oferi o simplă donaţie, care ar însemna enorm pentru micuţii de la Autism Voice.
„Se spune că de fapt cel mai greu munte pe care îl urcăm este cel interior. Căutând în sufletul nostru, am înțeles că amprenta pe care o lăsăm în lume, asupra celor care au nevoie de ajutor, este mai presus de orice”, a mai adăugat Bogdan Coman.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*