Tribunalul Prahova a anulat prima hotărâre de reorganizare dată de Consiliul Județean Prahova, în noiembrie 2020

V. S.

Magistrații de la Tribunalul Prahova au admis, marți, 22 iunie, cererea depusă de patru angajate ale Consiliului Județean Prahova în care s-a solicitat anularea hotărârii de reorganizare inițiată în luna noiembrie 2020 de conducerea CJ și aprobată de consilierii județeni ai partidelor de la putere.
Într-o primă fază, tot ca urmare a proceselor intentate de către funcționarii și angajații pe funcții contractuale din cadrul instituției, judecătorii au suspendat HCJ 140/13 noiembrie 2020. Cu toate că a fost anulată ulterior chiar de către cei care au emis-o și votat-o și înlocuită cu o altă hotărâre similară, aprobată la începutul anului 2021, HCJ 140/2020 a fost anulată și de către magistrați, prin soluția dată ieri.
Soluția instanței: “Admite cererea. Respinge excepția rămânerii fără obiect a cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes invocate de pârât, ca neîntemeiate. Admite cererea de chemare în judecată. Dispune anulare Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.140/13.11.2020. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Prahova, Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunţată azi, 22.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 723/2021 / 22.06.2021”.
Dacă această decizie va fi menținută și la recurs, poate fi chiar precedentul de care au nevoie funcționarii din cadrul Consiliului Județean Prahova pentru a câștiga și procesul pentru anularea celei de-a doua hotărâri de reorganizare, aprobată de consilierii județeni ai PNL și USR-PLUS, la începutul acestui an.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*