FEMININ | România – Croația, 2-0, în direct pe PRO X!

Naționala feminină a început în această seară campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, împotriva Croației. Marți, tricolorele întâlnesc Lituania.

România – Croația 2-0

Au marcat: 9. Rus ’12, 20. Carp ’32

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: 1.Părăluță – 21. Corduneanu, 2. Oprea, 6. Ficzay, 13. Gered – 4. Bortan, 8. Vătafu – 20. Carp, 18. Ciolacu, 11. Olar-cpt – 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca

REZERVE: 12. Ceasar, 23. Boandă – 3. Nagy, 5. Goder, 7. Tătar, 14. Herczeg, 15. Ancăș, 16. Sandu, 17. Bistrian, 18. Bâtea, 19. Ambruș

CROAȚIA: 1. Bacic – 14. Dulcic, 4. Balog, 22. Lubina, 16. Kunstek, 5. Bukac – 10. Lojna-cpt, 7. Pezelj, 3. Jelencic – 8. Glibo, 9. Balic

REZERVE: 23. Bukovec – 11. Pedic, 13 Spajic, 17. Jedvaj, 18. Sabasov, 19. Canjevac, 20. Petaric

  • România – Croația, 17 septembrie, ora 20:30, PRO X, CNF Mogoșoaia
  • România – Lituania, 21 septembrie, ora 20:30, PRO X, CNF Mogoșoaia

🕛 19:45

Tricolorele au ieșit la încălzire! În mai puțin de 45 minute începe drumul spre Mondial, la finalul căruia sper să ne bucurăm de prima calificare la un turneu final! #HaiRomania

🕛 12:30

Brigadă din Țările de Jos la partida tricolorelor din această seară! Meciul va fi condus de ”centralul” Lizzy Van Der Helm, care va fi ajutată la cele două linii de asistenții Nicolet Bakker și Ashley de Haan. Cel de-al patrulea oficial este Sterre Bijlsma, tot din Țările de Jos!

🕛 10:30

Tricolorele debutează în campania de calificare Cupa Mondială din 2023 în noul echipament de joc! Acestea au testat echipamentul în cadrul unei ședințe foto de prezentare! Ce a ieșit, puteți vedea mai jos!

🕛 09:00

Bună dimineața de la Mogoșoaia! A sosit ziua pentru care ne-am pregătit încă de la finalul lunii aprilie, când ne-am aflat adversarele din această campanie. Diseară, de la ora 20:30, luptăm pentru primele puncte împotriva Croației! Ele sunt cele 22 de tricolore care, sub conducerea lui Cristian Dulca, încep jurnalul de Mondial. Aici, la Mogoșoaia, cu o națională pe care în urmă cu un an au învins-o cu 4-1 tot pe acest teren. Hai, România!

ZIUA 5 – 16 septembrie

🕛 19:30

Am bifat și ultimul antrenament înaintea debutului în calificările pentru Cupa Mondială din 2023! Am lăsat toate emoțiile la intrarea în teren și am pășit energice cu un singur gând în minte: 3 puncte în jocul de mâine cu naționala Croației! Înainte de antrenament, selecționerul Cristian Dulca și căpitanul tricolorelor, Florentina Olar, au oferit declarații pe pagina de Facebook a naționalei feminine!

🕛 16:00

După o dimineață mai relaxantă, în care tricolorele au avut ocazia să se recupereze din punct de vedere fizic și mental după efortul depus în ultimele zile la ședințele de pregătire, acum ne pregătim de antrenamentul oficial.

Acesta va avea loc de la ora 18:00, pe terenul 2 de la Mogoșoaia, în vederea protejării suprafeței de joc unde se va disputa mâine jocul cu naționala Croației. Până atunci, sperăm că sunteți în continuare alături de noi, deoarece a mai rămas doar o zi până la debutul nostru în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023! #HaiRomania

ZIUA 4 – 15 septembrie

🕛 20:00

Tricolorele au bifat în această după-amiază ultimul antrenament înaintea celui oficial! Au mai rămas doar două zile până la debutul în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023! Partida România – Croația se vede în direct pe PRO X, de la 20:30! 

Mâine, înaintea antrenamentului oficial, selecționerul Cristian Dulca și o jucătoare vor oferi declarații la panou! Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din cantonamentul tricolorelor! #HaiRomania

🕛 12:00

Tricolorele au efectuat în această dimineață vizita medicală la Chiajna Medical Center, iar toată lumea este 100% aptă pentru jocul de vineri, cu naționala Croației!

🕛 09:00

Dăm startul zilei 4 de pregătire a jocurilor din această lună cu un video inedit de la antrenamentul portarilor de aseară! Fetele noastră sunt în formă maximă și s-au întrecut în plonjoane spectaculoase la încercările puse de antrenorul cu portarii, Daniel Gherasim!

ZIUA 3 – 14 septembrie

🕛 19:45

Tricolorele au avut programată în această după-amiază o nouă ședință de pregătire, a doua din această zi, care s-a axat pe așezarea în teren și fazele fixe. Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru jocul de vineri, cu naționala Croației! Partida va putea fi urmărită în direct pe PRO X, de la 20:30!

🕛 12:45

Tricolorele au efectuat în această dimineață primul antrenament al zilei! Cu voie bună și în efectiv complet pentru prima dată de la reunire, Cristian Dulca și staff-ul său au pus accent pe pregătirea tactică a meciului cu naționala Croației. Nu putem să vă dezvăluim prea multe, însă vă asigurăm că toate lumea este focusată pe obținerea primelor 3 puncte din această campanie!

🕛 10:00

A fost anunțată lista jurnaliștilor și fotoreporterilor acreditați la partidele naționalei feminine din această lună. Aceasta poate fi accesată AICI!

🕛 09:00

Bună dimineața tuturor din cantonamentul de la Mogoșoaia! Dăm startul zilei 3 de pregătire cu un interviu al selecționerului Cristian Dulca, în care am discutat despre cele două partide din această lună, cum a fost tranziția de la fotbalul masculin la cel feminin și ce mesaj le va transmite tricolorelor înaintea debutului în această campanie de calificare!

Mai multe puteți afla chiar de la el din interviul de mai jos! #HaiRomania

ZIUA 2 – 13 septembrie

🕛 22:00

Am încheiat ziua 2 de pregătire cu o felie de tort în cinstea sărbătoritei noastre, Andy Herczeg. Ne bucurăm că am petrecut, din nou, ziua împreună și sperăm să sărbătorim împreună și la finalul săptămânii, prin câștigarea celor 3 puncte în meciul cu naționala Croației! #HaiRomania

🕛 20:00 

Tricolorele au efectuat în această după-amiază al doilea antrenament de pregătire a jocului cu naționala Croației. S-au alăturat pe parcursul zilei de astăzi și Andrea Herczeg, Andreea Părăluță, Olivia Oprea și Brigitta Goder.

Ședința de pregătire a durat aproximativ 75 de minute, axându-se pe pregătirea compartimentelor. Urmează refacere și odihnă, deoarece mâine avem o zi plină, cu două antrenamente programate!

🕛 13:00 

Vă invităm la un super concurs pe pagina de Facebook a naționalei feminine, unde aveți oportunitatea de a-i adresa întrebări celei mai selecționate jucătoare din istoria naționalei feminine. În plus, cea mai interesantă întrebare va fi premiată cu un tricou semnat de tricolore! Așteptăm cu nerăbdare să le citim!

🕛 09:00 

Dăm startul zilei doi de pregătire în ritm festiv! Astăzi o sărbătorim pe Andrea Herczeg în cantonamentul echipei naționale, care împlinește 27 ani! Andy, îți urăm La Mulți Ani și la cât mai multe goluri și victorii în tricoul echipei naționale! Ah, și 6 puncte în meciurile din această lună! 😉

ZIUA 1 – 12 septembrie

🕛 20:00 

Toate cele 11 jucătoare prezente în cantonament au efectuat în această după-amiază un scurt antrenament, sub coordonarea staff-ului tehnic al naționalei feminine, condus de Cristian Dulca. O primă zi în care ne-am bucurat de revedere, ne-am refăcut după meciurile de la echipele de club și am intrat în starea de echipă națională! AMR 5 zile până la primul joc din această campanie! Nu uitați, România – Croația se vede în direct pe PRO X vineri, 17 septembrie, de la 20:30!

🕛 16:00 

Primele tricolore au ajuns în cantonamentul de la Mogoșoaia pregătite pentru un nou început: drumul spre calificarea la Cupa Mondială din 2023! În această după-amiază este programat un scurt antrenament, cu jucătoarele prezente, restul urmând a se alătura lotului pe parcursul zilei de mâine!

Începem un drum lung și anevoios, dar avem încredere în unitatea acestui grup! Vrem o calificare la un turneu final și suntem aici pentru a obține asta! #HaiRomania

Iată lotul final convocat de selecționerul Cristian Dulca pentru această acțiune:

PortariAndreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Lavinia Boandă (ASD Cortefranca Calcio / Italia)

FundașiOlivia Oprea (Vilarreal CF / Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK / Ungaria), Melinda Nagy (Diosgyori VTK / Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului)

MijlocașiIoana Bortan (U Olimpia Cluj), Florentina Ancăș (Politehnica Timișoara), Ștefania Vătafu (Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica / Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj)

AtacanțiLaura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (U.C. Sampdoria / Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca)

* Ieșită din teren accidentată în prima repriză a jocului cu U Olimpia Cluj, Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara), nu se va prezenta la această acțiune, urmând sa intre într-un proces de recuperare. 

Programul complet al Grupei G:

17 septembrie 2021: Italia – Moldova, Elveția – Lituania, ROMÂNIA – Croația
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția, Croația – Italia, ROMÂNIA – Lituania

22 octombrie 2021: Italia – Croația, Elveția – ROMÂNIA
26 octombrie 2021: Lituania – Italia, Elveția – Croația

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia

8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

Format

Câștigătoarele celor 9 grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor disputa un play-off în octombrie, care va trimite încă două echipe la Mondial și o alta la barajul cu o națională dintr-o altă confederație.

Cele 3 echipe de pe locurile secunde cu cel mai bun punctaj merg direct în runda a II-a a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante ale locurilor secunde vor disputa un meci de baraj într-o singură manșă. Câștigătoarele primei runde vor întâlni, în urma unei tragere la sorți, echipele calificate direct în faza a doua.

Cele 3 învingătoare ale rundei a II-a vor fi clasate în funcție de rezultatul obținut în această fază cumulat cu parcursul din grupele preliminare (eliminând partida cu echipa de pe locul 6). Cele mai bune două vor merge la Cupa Mondială, în timp ce a treia echipă va participa la un baraj cu o națională dintr-o altă confederație.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*