Tricolorele încep pregătirea pentru preliminariile Campionatului Mondial

Naționala feminină a României începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023.

În perioada 7-11 iunie 2021, jucătoarele se vor antrena la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, urmând ca pe 12 iunie să facă deplasarea în Slovacia, unde vor juca un meci amical cu naționala țării gazdă pe data de 15 iunie. Meciul se va disputa la Senec și va începe la ora locală 17:00.

România și Slovacia au mai disputat un amical în ianuarie 2017, la San Pedro del Pinatar (Spania), tricolorele impunându-se atunci cu scorul de 2-0. Golurile victoriei au fost marcate de Florentina Olar și Cristina Carp.

Selecționerul Cristi Dulca a convocat 23 de jucătoare pentru acest stagiu de pregătire, primul după aflarea adversarilor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023, care vor debuta în septembrie 2021.

Lotul convocat de selecționerul Cristi Dulca pentru această acțiune:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (Haladás-Viktoria FC/Ungaria)

Fundași: Antonia Bratu (U.S. Sassuolo/Italia), Melinda Nagy (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic), Cosmina Dușa (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Adina Giurgiu (U.S. Sassuolo/Italia), Maria Ficzay (U Olimpia Cluj)

Mijlocași: Mădălina Tătar (Sport Futebol Damaiense/Portugalia), Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Roxana Mirea (U Olimpia Cluj), Ioana Bălăceanu (U Olimpia Cluj), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Nicoleta Deca (Fortuna Becicherecu Mic), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Atacanți: Cristina Carp (FC Lugano Femminile/Elveția), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic)

România, în grupă cu Italia, Elveția, Croația, Lituania și Moldova

Echipa națională feminină a României a fost repartizată în GRUPA G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele ElvețieiCroației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022.

Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018!

La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2023 vor participa, în premieră, 51 de echipe! Acestea au fost împărțite în 9 grupe de calificare astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte 5 echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.

Format

Câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor disputa un play-off în octombrie, care va trimite încă două echipe la Mondial și o alta la barajul cu o națională dintr-o altă confederație.

Cele 3 echipe de pe locurile secunde cu cel mai bun punctaj merg direct în runda a II-a a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante ale locurilor secunde vor disputa un meci de baraj într-o singură manșă. Câștigătoarele primei runde vor întâlni, în urma unei tragere la sorți, echipele calificate direct în faza a doua.

Cele 3 învingătoare ale rundei a II-a vor fi clasate în funcție de rezultatul obținut în această fază cumulat cu parcursul din grupele preliminare (eliminând partida cu echipa de pe locul 6). Cele mai bune două vor merge la Cupa Mondială, în timp ce a treia echipă va participa la un baraj cu o națională dintr-o altă confederație.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*