Tricolorul românesc – arborat , ieri, pe Vârful Omu, pentru a marca Centenarul Unirii !

Fl. Tănăsescu

Marți, 23 ianuarie 2018. Ora 12. Echipa națională montană a României, alcătuită din zece jandarmi – patru dintre ei din Sinaia – a arborat stegul tricolor pe Vârful Omu !
“Sunt minus 11 grade Celsius, este ceață, iar stratul de zăpadă măsoară 1, 5 metri”, au fost cuvintele scurte, sacadate și, firește, încărcate de emoție și, nu în ultimul rând, de efort, ale unuia dintre jandarmii care, pe o vreme – cum altfel decât câinoasă ? -, au ajuns la 2.514 metri deasupra nivelului Mării, pentru a marca Centenarul Unirii.
4-aa“Jandarmii montani au plecat în jurul orei 8 de la Sinaia și, după un traseu parcurs cu schiurile de tură, în contextul în care, nefiind urme în zăpadă, echipa a trebuit să facă ea însăși urme și să se orienteze după marcaje, au ajuns cu bine”, ne- a precizat, tot ieri, în timp ce jandarmii montani coborau de la Vârful Omu, Magdalena Burloiu, purtător de cuvânt al Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.
Cei zece temerari erau așteptați să ajungă la bază aseară, în jurul orei 17.
Reamintim că o selecționată națională alcătuită din zece jandarmi montani – dintre care patru de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor din Sinaia – urmează să escaladeze, în cursul acestui an, mai multe masive muntoase din țară și străinătate, pentru a marca Centenarul Marii Uniri și momentele cele mai importante din Primul și al Doilea Război Mondial.
Selecționata care și-a îndeplinit, ieri, prima misiune dintr-un lung șir de astfel de cățărări muntoase este alcătuită din maior Lucian Grigorescu – Miu, plutonier adjutant șef Florin Vintilă, plutonier major Ciprian Goran și plutonier major Mihail Mihalcea (toți de la Centrul de Jandarmi din Sinaia), locotenent colonelul Simon Bâlbâe (din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române), plutonier adjutant Constantin Gârniță, plutonier adjutant Marian Bârligă, plutonier adjutant Marian Blajiu (toți de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov), plutonier major Florin Muntean (Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu) și plutonier major Cristian Vasile Cernăianu (Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*