Trist… S-a dus şi Didi!

Trist… S-a dus şi Didi!
Era o vreme când fiecare eveniment sportiv însemna cu adevărat o bucurie.
Se făcea performanță, totul era parcă altfel: spectatorii, care acum nu mai sunt deloc, antrenorii, care știau să fie adevărați lideri, sportivii – parcă mai valoroși și cu ”alte nume”! Sau poate că doar așa vedeam noi lucrurile, altfel… NOI, cei din presă! De fapt, aici sunt sigur, și presa era alta! Iar presa de sport prahoveană, 100% a reprezentat un mic fenomen – prin implicare, valoare profesională și, din fericire, și un spirit de colegialitate, care, în ciuda inerentelor ”contre”, de-a lungul anilor, a rezistat, într-un procent ”frumos”!
Din acest fenomen cu vremurile lui superbe, cândva, a făcut parte și Didi Neagoe!
Apropiat al handbalului (ce perioadă avea Uztel, cu Didi nelipsit de la toate meciurile), al Hipodromului, unde a fost, ani buni, cel care a filmat și redat la TV cursele de trap, nelipsit de la Sala Sporturilor, insuflând și fiului său, ajuns baschetbalist de performanță, pasiunea pentru sport, prezent la meciurile Blejoiului și, mai ales, ale Petrolului! Petrolul acela care unea, nu diviza presa… Didi Neagoe a făcut presă sportivă, prin simplul fapt că a slujit acest fenomen, trecând prin lucrurile pe care toți le-am simțit, la un moment dat: salarii mici, uneori neplătite la timp sau deloc, condiții grele, orgolii, toane, plus incertitudinea care deprimă…
Dar, parcă pasiunea, frumusețea meseriei, ”microbul”, valoarea profesională, seriozitatea, atmosfera din jurul mișcării sportive au fost atuuri mai importante decât dificultățile și au învins multe obstacole!
Până într-o zi! Acea zi, pentru Didi, a fost miercuri, 17 martie!
Rămas bun, Didi Neagoe!
Îi vei reîntâlni pe Mihai Doru, pe Anastase Vlăsceanu, pe Nini Hristodorescu, Nelu Ștefănescu… Vor fi multe de povestit, din trecutul acela frumos… Și, probabil, că le vei spune: să vorbim doar despre trecut, pentru că în materie de sport, în Prahova, de ani buni, nu se mai întâmplă mare lucru!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*