Triumf cu mai multe goluri marcate afară decât în toate ieșirile turului: Cermei – Giarmata 3-7 (0-3). Leucă: ”Cred că e cel mai bun din România”

Un singur punct smulgea CS Millenium Giarmata în cele 7 deplasări din turul acestui campionat, și tocmai la codașa CS Nuova Mama Mia, pierzând în rest pe rând afară în sezonul de toamnă cu 3-1, 2-0, 4-0, din nou 3-1, 4-1 și 3-2, însă timișenii au izbutit astăzi să înscrie în județul vecin de mai multe ori decât marcau în toate ieșirile din primele 15 etape: Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Millenium Giarmata 3-7 (0-3).

Fără victorie în deplasările turului, alb-albaștrii din Giarmata au dat în cele din urmă lovitura afară la cea de-a treia apariție oficială din noul an, astăzi de la ora 15, cu ocazia reprogramării rundei inaugurale din retur, amânată din 2-3 martie datorită vremii nefavorabile, și n-au făcut-o oricum, ci prin a puncta de nu mai puțin de 7 ori. Un rezultat cu atât mai surprinzător la prima vedere, mai ales prin proporțiile scorului, lăsând la o parte aspectul că gazdele arădene din Cermei abordau partida din etapa a XVI-a de pe locul 6 în Seria a IV-a din Liga 3, cu 10 puncte mai mult la zestre față de vizitatorii din Timiș.

Pe de altă parte, CS Millenium Giarmata se prezenta în județul vecin neînvinsă în noul an, după un 3-3 pe teren propriu dar și un mai recent 2-2 la Sebiș, meciuri în care era egalată în prelungiri, pofta de gol a elevilor lui Leucă fiind dublată în această după-amiază. Gloria n-a izbutit în schimb să se reabiliteze după înfrângerea acasă cu 2-4 cu ”satelitul” Craiovei, cei din Cermei amânând revirimentul pentru dăți viitoare, în program cu un alt meci pe teren propriu, cu CSM Școlar Reșița, iar apoi la Ghiroda, în etapa Sfintelor Sărbători de Paște urmând a sta.

Pentru Giarmata va urma în schimb o altă deplasare, tot săptămâna aceasta, și la Deva, iar apoi meciurile acasă cu Internațional Bălești și liderul Șirineasa, ambele săptămâna viitoare, într-un veritabil tur de forță în așteptarea iepurașului.

Astăzi, pe un teren foarte bun, chiar dacă a plouat în timpul meciului, trupa lui Răzvan Leucă a reuşit să se revanşeze, după ce în tur, în etapa inaugurală, încheia la egalitate cu Gloria, 2-2.

Millenium și-a surprins rapid adversara, Daniel Buzdugan deschizând scorul în minutul 5 iar Dorin Codrea majorându-l în minutul 8, după care, în minutul 20, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri dar Miklos a barat şutul lui Copil: tot 0-2…

Ghighilicea

Iar Mircea Stupu a stabilit scorul primei reprize, 0-3 în minutul 35. Timișenii au dat apoi lovitura și în debutul reprizei a II-a, prin George Beloescu, 0-4 în minutul 47, iar chiar dacă arădenii au redus în 3 rânduri handicapul la 3 goluri diferență, cei din Giarmata au ripostat prompt de fiecare dată. Au marcat așadar și pentru amfitrioni Daniel Bulza în minutul 55, Alin Gligor (min. 72) și Adrian Suslak în minutul 81, din lovitură de la 11 metri, dar Claudiu Ghighilicea a restabilit de fiecare dată avansul de 4 goluri, și cât se poate de rapid, în minutele 65, 74 şi 83.

Jucător al meciului a devenit așadar Claudiu Ghighilicea, care a reuşit un hat-trick  în doar 18 minute, după ce intra în minutul 46 în locul Grunţă, Rosenblum preluând ștafeta de la Ferţu.

Răzvan Leucă, antrenor al învingătoarei CS Millenium, a semnalat la final că ”am fost surprins de terenul foarte bun de joc al echipei din Cermei, cred că este cel mai bun din România la ora actuală. Felicitări gazdelor, şi când te gândeşti că a plouat foarte tare în timpul meciului! Altfel, a fost un meci la discreţia noastră, în care am demonstrat forma bună a echipei şi am răzbunat punctele pierdute în primele două etape din acest an în minutele 92 şi 95. Doresc să remarc întreaga echipă, de la portarul Miklos junior, care a apărat un 11 metri în prima repriză, până la Ghighilicea, care a intrat în minutul 46 şi a reuşit un hat-trick, toţi merită felicitări! Am mai avut o sumedenie de ocazii, scorul putea fi chiar şi mai mare… Iar despre arbitraj, pot spune că au fost corecţi, așa cum mi-aş dori la fiecare meci!”

*

CS Gloria Lunca Teuz Cermei: Mitrea – Rogojan, Gligor, Nistor, Suslak – Ianc – Copil, Varga, Mihuța, L. Bodri – D. Bulza.

Au mai jucat: Bodri, Mitrea, Rogojaqn şi Berari.

Millenium Giarmata: Miklos – Sporin, Stupu, Buzdugan, Cherecheș – Codrea, Grunță – Călin, Ferțu, Pricop – Beloescu.

Au mai jucat: Ghighilicea, Rosenblum şi Pricop.

Arbitri: Ioan Păuşan (Sălaj) – Sergiu Albu şi Radu Pașcu (ambii din Satu Mare). Observator de arbitri, Cosmin Danciu (Hunedoara), iar delegat de joc: Cătălin Păşcanu (Cugir).

Rezultatele zilei în etapa a 16-a din C4, clasamentul actualizat și programul rundei respectiv al celei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

 

The post Triumf cu mai multe goluri marcate afară decât în toate ieșirile turului: Cermei – Giarmata 3-7 (0-3). Leucă: ”Cred că e cel mai bun din România” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*