Trotuarele Lugojului, cursă cu obstacole pentru cetățeni

Lucrările la centrul pietonal al Lugojului s-au lăsat încă aștep­tate, iar edilul șef mo­ti­vează întârzierile fel de fel de scuze pe care locuitorii urbei au obosit să le creadă.

Proiectul de reabilitare a zonei centrale pietonale, în partea din Lugojul German reprezintă o promisiune veche a primarului actual. Investiția este prevăzută a fi realizată în mai mulți ani, fiind împărțită în trei tronsoane, costul total ridicându-se la peste patru milioane de euro.
Din păcate pentru lugojeni, nici străzile din apropierea centrului pietonal nu arată mai bine, poate pentru a se asorta cu imaginea dezolantă a acestuia. Spre exemplu, trotuarele de pe strada Bucegi, arteră ex­trem de circulată a Lugojului, lasă de dorit.

În această zonă, chiar în colțul cu strada Mihai Eminescu, dalele din trotuar sunt fie scoase de la locul lor, fie lipsesc sau sunt cotropite de iarbă.

O clipă de neatenție a unui trecător ieșit la plimbare se poate transforma într-o nedorită vizită la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal.

Situația nu este singulară, iar probleme sunt și pe alte străzi ale Lugojului, unde trotuarele sunt sparte și denivelate, iar faptul că aspectul acestora nu este deloc uniform transfor­mă imaginea orașului într-una pestriță și deloc plăcută ochiului privitorului.

Articolul Trotuarele Lugojului, cursă cu obstacole pentru cetățeni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*