Trucuri pentru a profita la maximum de colțurile din bucătărie

Colțurile din bucătării sunt întotdeauna un loc care ne dă bătăi de cap la amenajare, deoarece sunt dificil de utilizat și rar poți folosi acest spațiu în mod util. Cu toate acestea, există câteva moduri pentru a profita de colțurile bucătăriei.

Cine nu a văzut și nu a dorit să acceseze acea cratiță sau caserola aceea depozitată în spatele dulapului din colțul bucătăriei? Ai vrea să poți avea totul stocat într-un colț ușor accesibil, fără a te apleca și fără a fi nevoie să-ți contorsionezi întregul corp?

Astăzi vă prezentăm mai multe soluții care pot facilita această mișcare nedorită care este atât de obișnuită în viața noastră de zi cu zi, optimizând spațiul din bucătăria ta și facilitând accesul la tot ceea ce este stocat în interior.

Există diferite opțiuni de design și accesorii pentru a profita de colțurile bucătăriei. Pentru a profita la maximum de colțuri, piața oferă numeroase soluții, unele mai utile decât altele și, mai presus de toate, unele mai practice decât altele.

Dulap colțar în formă de L

Una dintre opțiunile pentru a profita de colțurile bucătăriei este de a instala un dulap de colț în formă de L. Totuși, putem așeza un astfel de dulap doar atâta timp cât unghiul peretelui nostru este perfect de 9- °. De multe ori, el nu poate fi instalat din cauza prizelor din restul bucătăriei și al unghiurilor de perete.

Cu toate acestea, este cel mai confortabil tip de mobilier, deoarece este cel pe care îl putem accesa cel mai bine. Chiar și fără accesorii, un raft ar merita, deoarece deschiderea a două uși face destul de ușor accesul în interiorul acestuia.

Colțar bucătărie

Una din cele mai practice amenajări prin care poți profita la maximum de unul din colturile bucatariei este să îl faci o zonă de luat masa sau de relaxare. Instalează un colțar bucătărie într-unul din colțurile încăperii și vei avea astfel o soluție practică pentru luat masa. Un colțar bucătărie poate ascunde, în plus, rafturi și sertare în care să depozitezi vase și oale, așa că este o soluție foarte practică, dacă spațiul bucătăriei îți permite instalarea lui.

Sertare de colț

Poți face pe comandă mobilier de bucătărie cu sertare de colț acestea par normale, dar nu sunt. Se adaptează la formele triunghiulare ale colțurilor pentru a profita de tot spațiul.

Rafturi de colț

Dacă optezi pentru această alegere, fă posibilă cel puțin deschiderea ambelor uși. Astfel vei putea accesa conținutul (cel puțin vizual) al rafturilor. Pentru colțurile dulapurilor superioare, aceeași opțiune ar trebui utilizată cu avantajul că avem mai multă vizibilitate în partea superioară.

Una dintre cele mai practice soluții este de a opta pentru rafturi sau uși glisante sau de tip evantai pentru a le putea deschide și accesa confortabil.

Și dacă instalezi un colțar bucătărie, vei putea instala rafturi de colț deasupra acestuia, pentru a profita de tot spațiul, inclusiv pe verticală.

Mobilier înalt în colț

Aceasta este o zonă foarte potrivită pentru a fi folosită drept cămară sau pentru a depozita produse de curățare. Nu vei avea nevoie foarte des de obiectele din aceste rafturi, deci nici utilizarea lor nu va fi frecventă.

Tăvi rotative

Unul dintre accesoriile care ne oferă cea mai mare utilitate și confort de acces la interiorul mobilierului din colț este  tava rotativă. Această tavă se rotește pe o piesă centrală, permițând accesul mult mai ușor la obiectele din interior.

Dacă ai un dulap cu două uși pe colț, cel mai recomandat accesoriu este o tavă rotativă la 270 °, care îți pune la dispoziție ceea ce ai nevoie cu o ușoară rotire manuală. Vine în diferite dimensiuni de mobilier și pentru diferite înălțimi. Cea mai de bază propunere este o tavă rotativă la 180 °.

Aceste tăvi se caracterizează prin faptul că, atunci când ușa este deschisă, tava inferioară se deschide, expunând conținutul acesteia. Cea superioară este extrasă manual, lăsând totul în vedere și accesibil.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*