Tudorel Toader se întâlneşte mâine cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, se va întâlni mâine cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia, aflat într-o vizită în România, potrivit Agerpres.
„Miercuri, 24 aprilie – întrevedere cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), la sediul Ministerului Justiţiei” – arată agenda ministrului, publicată pe pagina de internet a instituţiei.
O delegație a Comisiei Venenția vine în România săptămâna aceasta pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române din domeniul justiției despre modificarea legilor justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).
Comisia de la Veneția vine după ce liberalii au semnalat, în luna martie, într-o scrisoare către APCE modificările aduse sistemului judiciar din România prin adoptarea celor trei ordonanțe – OUG 92/2018, OUG 90/2018 și OUG 7/2019 – și atrag atenția asupra protestelor fără precedent ale magistraților generate de Ordonanța 7.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*