Tudose, despre Codul fiscal: Dacă nu se fac corecţiile în Parlament, venim cu altă OUG

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Parlament, că va avea o discuţie cu conducerea Camerei Deputaţilor în privinţa calendarului de adoptare a OUG de modificare a Codului Fiscal, iar dacă nu se fac corecţiile în Parlament, Guvernul va adopta o nouă ordonanţă de urgenţă, scrie News.ro.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu faptul că OUG privind Codul Fiscal a suferit modificări la Senat, dar este blocată la Camera Deputaţilor, şi, dacă nu trece de Parlament rapid, la 1 ianuarie va intra în vigoare forma adoptată de Guvern, premierul Mihai Tudose a declarat: ”După ce se termină ziua de astăzi, o să am o discuţie cu domnul viceprim-ministru, cu conducerea Camerei, să vedem dacă programul din Cameră se suprapune cu intenţiile guvernamentale”.

În ceea ce priveşte impozitele pentru angajaţii din IT, şeful Executivului a replicat: “Nu, nu intră aşa. Se reglementează prin amendamentele din plen. Dacă nu vor ajunge să fie discutate în plen, venim cu altă ordonanţă care să reglementeze acest lucru”.

Despre legea bugetului de stat pe anul 2018, premierul a spus: “Sunt 4.300 de amendamente. Eu sunt convins că toate sunt foarte bune. Adunate toate, ar însemna bugetul României pe următorii trei ani. Evident că trebuie să facem o prioritizare, evident că acesta este atributul Guvernului. Aţi auzit şi de la reprezentanţi care nu fac parte din actul guvernamental că sunt mulţumiţi şi laudă, în oarecare măsură, activitatea guvernamentală”.

Sursa: economica.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*