Turism de pandemie! Pietrele ciudate de lângă satul Pietroasa

Estul judeţului Timiş continuă să surprindă prin ciudăţeniile naturii, una de acest fel fiind pe raza comunei Pietroasa, într-o pădure de foioase de pe dealul ce străjuieşte localitatea.
În vârful culmii, se află un complex de pietre uriaşe, despre care nimeni nu ştie cum au ajuns acolo, în condiţiile în care în toată pădurea nu se găseşte vreo stâncă asemănătoare.

Până aici trebuie străbătut un drum forestier care porneşte la intrarea în sat, pe partea dreaptă şi continuă vreo cinci kilometri printre dealurile împădurite.

De la un anumit punct, cunoscut doar de localnici se urcă spre stânci, timp de vreo 15 minute.

Complexul cuprinde un labirint de circa 20 de pietre imense cu dimensiuni care ajung şi la 15 metri înălţime şi tot atâţia lăţime.

În plus, cel puţin cinci stânci sunt amplasate paralel, ca nişte chei de mici dimensiuni, iar în vârful lor, sunt pietre de sute de tone aranjate pe colţuri, fără a avea legătură directă cu postamentul.

”Aceste pietre sunt impresionante, însă nimeni nu ştie cum au ajuns aici. Parcă sunt puse cu mâna pe stâncile de sub ele, care ţin rolul de postamente. Nu au legătură directă între ele ca să poţi spune că au fost sculptate de bătaia vântului”, declara Virgil Ciocea, noul primar al comunei Pietroasa.

Tot aici, din profil o stâncă are conturul unui sfinx de mari dimensiuni, care are forma unui ”Cap de dac”, asemănător celui din munţii Nădragului, care este însă mult mai mic.

Pietrele au şi o legendă legată de tâlharii care în urmă cu un secol şi jumătate controlau zona. Se spune că stâncile erau folosite drept adăpost de către aceştia.

”Oamenii din zonă vorbesc şi acum de faptul că pe la sfârşitul secolului XIX, tâlharii au prădat târgul şi biserica mare de la Recaş. Tot ce au furat – bani, aur şi bijuterii, ar fi îngropat prin aceste locuri”, mai spunea Virgil Ciocea.

Din Lugoj până la Pietroasa sunt circa 60 de kilometri, drumul putând fi parcurs în cel mult o oră prin Făget, Margina, Curtea sau Coșava, cu intrare pe lângă Mănăstirea Românești.

Articolul Turism de pandemie! Pietrele ciudate de lângă satul Pietroasa apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*