Turnee de baschet la Ploieşti şi Blejoi, la finalul săptămânii

Bogdan Chitic

Începând de astăzi și până duminică, la Ploiești și Blejoi se vor desfășura, simultan, trei turnee din cadrul Campionatului Național de baschet „U18” atât pe tabloul feminin, cât și pe cel masculin. Astfel, toate cele patru reprezentante ale orașului Ploieşti – fetele Loredanei Munteanu de la CSȘ-CSM Ploiești și cele trei echipe de băieți aparținând CS Sevlar (antrenor Sorin Hartman), ABC T-Pack (antrenor Vasile Tace) și CSȘ Ploiești (antrenor Marian Hartman) – vor avea șansa să evolueze în fața propriilor susținători, la Sala Sporturilor „Olimpia”, la Sala Polivalentă din Blejoi și, respectiv, la Colegiul Tehnic „Elie Radu”.

Fetele continuă cursa pentru turneul final

Cu șanse reale de calificare la turneul final, baschetbalistele ploieștene speră în obținerea a cel puțin trei victorii în turneul care debutează, astăzi, la Sala Sporturilor. Bilanțul actual, de patru victorii și șase înfrângeri, le plasează pe Lorena Stănică și colegele sale pe locul 4, la egalitate de puncte cu CSȘ Sibiu, principala contracandidată la ocuparea ultimei trepte a podiumului. De altfel, meciul cu ardelencele este primul și, totodată, cel mai important, o victorie în fața grupării de pe Cibin putându-le oferi fetelor Loredanei Munteanu liniștea necesară pentru a aborda așa cum se cuvine jocurile cu CN „Mihai Eminescu” Oradea și CSȘ Sf. Gheorghe, formațiile aflate pe ultimele două locuri. Cu un grad mai ridicat de dificultate vor fi cele două întâlniri de sâmbătă, cu ACS Napoca Baschet Cluj și Olimpia București, echipe care au dominat de-o manieră autoritară grupa semifinală, până în prezent.
Programul formației ploieștene este următorul:
Astăzi: CSȘ-CSM Ploiești – CSȘ Sibiu (ora 11:00)
CSȘ-CSM Ploiești – CN „Mihai Eminescu” Oradea (ora 15:30)
Mâine: CSȘ-CSM Ploiești – ACS Napoca Baschet Cluj (ora 13:00)
CSȘ-CSM Ploiești – Olimpia București (ora 17:00)
Duminică: CSȘ-CSM Ploiești – CSȘ Sf. Gheorghe (ora 12:30)

CS Sevlar, în căutarea primei victorii

turnee b sevlarLa Blejoi, CS Sevlar speră să profite de avantajul terenului propriu, în turneul pe care-l va găzdui în aceste trei zile, pentru a obține prima victorie din cadrul fazei semifinale. Deși șansele de a prinde podiumul sunt mai degrabă teoretice, după cele cinci înfrângeri consecutive din acest an, băieții pregătiți de Sorin Hartman pot sparge gheața de pe urma confruntărilor cu CSȘ Târgoviște și BC Slam București, formații de valoare sensibil egală cu cea a ploieștenilor.

Programul CS Sevlar în turneul de la Blejoi este următorul:
Astăzi: CS Sevlar – CSȘ Tg. Jiu (ora 12:00)
CS Sevlar – U-BT Cluj (ora 19:30)
Mâine: CS Sevlar – CSU Sibiu (ora 11:00)
CS Sevlar – CSȘ Târgoviște (ora 19:30)
Duminică: CS Sevlar – BC Slam București (ora 13:00)

Derbi ploieștean, la „Elie Radu”

Tot în Campionatul Național masculin „U18”, dar pe tabloul fazei de clasificare/recalificare, CSȘ Ploiești și ABC T-Pack se vor confrunta într-un derbi local, în această seară, de la ora 19:30, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Elie Radu”. Clubul Sportiv Școlar este gazda acestui turneu, la care mai participă și CSȘ Buzău, grupare pe care băieții lui Marian Hartman o vor întâlni mâine, de la ora 11:00, iar cei ai lui Vasile Tace – în aceeași zi, de la ora 16:00.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*