„Turneul de desemnare a campioanei județene” – pe mâna a 26 de arbitri care se vor testa asemenea fotbaliștilor, odată la 14 zile

Fotbalul județean arădean se „dezgheață” peste două zile cu prima etapă a „Turneului de desemnare a campioanei”. Nouă sunt echipele care vor intra în horă, respectiv Victoria Zăbrani, Frontiera Curtici, Păulișana Păuliș, Unirea Sântana, ACB Ineu, Șoimii Șimand, Victoria Felnac, CS Socodor și UTA II, pentru câte patru meciuri pe wekeend, organizate cu respectarea protocolului pe sănătate valabil și pentru formațiile din primele trei eșaloane.

Așadar, fotbaliștii, stafful tehnic și restul personalului ce va sta pe banca de rezerve vor face teste PCR din 14 în 14 zile, ca și arbitrii care vor conduce partidele, de altfel. De la Casian Băla, președintele Comisiei Județene de Arbitri, am aflat că pe lista „fluierașilor” din care se vor alege câte 12 pe etapă se află „centralii”: Dorinel Herțeg, Loredan Bogdan, Cristian Coroban, Alin Deac, Radu Bîtea, Sorin Saladea, Cătălin Iova și Darius Leah, plus asistenții: Emil Arsa, Silviu Mocanu, Remus Naghi, Zoltan Nagy, Denis Calnacov, Andreea Șușcă și Paul Ardelean. „Bineînțeles, acestui lot se adaugă arbitrii divizionari, care, în funcție de delegările pe care le vor primi în ligile doi, trei sau în competițiile de juniori, vor fi sau nu disponibili și pentru partidele din județ. Toți de pe lista și-au luat testele teoretice și fizice susținute în urmă cu două săptămâni, iar în această seară vom face primele delegări. Îmi doresc din tot sufletul să avem o competiție bună, ferită de probleme majore, iar arbitrii să-și facă treaba respectând ad literam regulamentul”, ne-a declarat Băla, numit șef al arbitrilor arădeni în vara anului trecut, după ce predecesorul său, Răzvan Cadar, a devenit președintele Asociației Județene de Fotbal.

Chiar Casian Băla, din postura de asistent la nivelul Ligii a II-a va putea conduce partide în județ, ca și colega sa, Alina Mihoc, sau „centralul” Mircea Ardelean. Dintre divizionarii terți, ar putea fi delegați la partidele „Turneului de desemnare a campioanei”: Alexandru Gornic, Tudorel Jurcă și Ionuţ Nicoraş, la centu, respectiv Lucian Berariu, Cristian Căşuţ, Andrei Pantea, Sebastian Pantea și Andrei Pîslaru, la cele două linii, pentru un total de 26 de arbitri care vor fi rulați etapă de etapă. Cheltuielile cu testările PCR ale cavalerilor fluierului vor fi susținute dintr-un fond de solidaritate deschis la AJF Arad, la care fiecare club a contribuit cu aproximativ 2500 de lei.

0
0

Articolul „Turneul de desemnare a campioanei județene” – pe mâna a 26 de arbitri care se vor testa asemenea fotbaliștilor, odată la 14 zile apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*