„U” Olimpia Cluj s-a calificat în turul II preliminar al UEFA Women’s Champions League!

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a trecut marți, 3 noiembrie, pe teren propriu, de formația Birkirkara F.C. din Malta, scor 2-1, într-o partidă contând pentru turul I preliminar al UEFA Women’s Champions League.

În urma acestui succes, campioana României s-a calificat în faza următoare a celei mai importante competiții intercluburi din lume.

Duelul dintre „U” Olimpia Cluj și Birkirkara s-a disputat, din pricina pandemiei de coronavirus, într-o singură manșă. Pentru a se califica în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League, acolo unde își vor face apariția și cele mai importante echipe feminine din fotbalul european, „U” Olimpia va trebui să treacă și de turul II preliminar.

Tragerea la sorți pentru turul II preliminar al Ligii Campionilor va avea loc vineri, 6 noiembrie, partidele urmând să se dispute în zilele de 18 și 19 noiembrie.

Campioanele României și Maltei s-au mai întâlnit în această competiție în două rânduri, ardelencele impunându-se de fiecare dată. Mai întâi în 2012, când Olimpia a câștigat cu 8-0, apoi în 2018, când campioana României s-a impus cu 6-1.

De această dată partida a fost mult mai echilibrată. Oaspetele de la Birkirkara au fost cele care au deschis scorul, prin Sultana, în prelungirtile primei reprize. Egalarea a venit la 11 minute de la reluare, atunci când Vella și-a introdus mingea în propria poartă. Victoria a fost adusă de Mihaela Ciolacu, una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren.

Mă bucur pentru gol, dar mă bucur și mai mult pentru calificare”, a spus la final Mihaela Ciolacu.

„U” Olimpia – Birkirkara F.C. 2-1 (0-1)
Au marcat: Y. Vella (56 – autogol), M. Ciolacu (63) / Sultana (45+11)

„U” Olimpia: Seppi – Stamate, Bratu, Ficzay (cpt.), Negrea – Ciolacu, Cerescu, Mirea – Bâtea, Marcu, Bălăceanu
Au mai jucat: Botojel, Țabur, Borodi, Vincze, Curtis
Antrenor: Iulian-Nicolae Szekely

Birkirkara: Xuereb – Vella, Farrugia (cpt.), Said, Felice – Teuma, Zahra – Sultana, Mifsud, Giusti – Oduro
A mai jucat: Cardona
Antrenor: Jose Borg

Arbitri: Alexandra Deligianni (Grecia) – Iordanka Korcheva (Bulgaria), Sofia Athanasopoulou (Grecia) / Andromachi Tsiofliki (Grecia)

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*