UEFA a respins curcubeul pe Allianz Arena, însă l-a pus pe sigla proprie!

Incredibil, dar adevărat – după ce a respins cererea primarului din Munchen, care ar fi vrut să lumineze Stadionul Allianz Arena în culorile curcubeului, la meciul dintre Germania și Ungaria, ca semn al solidarității cu mișcarea maghiară LGBTI, Federația Europeană de Fotbal (UEFA) a surprins prin adoptarea culorilor curcubeului pe sigla proprie.

În primă fază, UEFA și justificat refuzul motivând că ”este o organizație neutră, din punct de vedere politic și religios”. Mai mult, a mai spus că cererea primarului german a fost una politică, deoarece a fost legată de prezența pe teren a naționalei maghiare.

Dar astăzi s-a petrecut un fapt incredibil – sigla UEFA a apărut în culorile curcubeului: ”Sutem mândri să purtăm aceste culori. Este un simbol care reprezintă valorile noastre și promovează tot ceea ce credem – da, ne dorim o societate mai dreaptă, egalitară și tolerantă, indiferent de origini, credințe sau sex. Petru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm, față de o societate mai diversă și mai incluzivă”, au mai spus oficialii Federației Europene de Fotbal.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*