UEFA testează la Campionatul European U21 sistemul cu șase înlocuiri de jucători într-un meci

Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui sistem de schimbări special pentru Campionatul European Under 21 din Ungaria și Slovenia.

Este vorba de o înlocuire în plus în eventualitatea în care un fotbalist suferă o comoție cerebrală. Fiecare echipă poate efectua o astfel de înlocuire, în cazul unei accidentări de această natură, indiferent de numărul de schimbări efectuate la acel moment.

Aceste înlocuiri vor fi contorizate pe lângă cele 5 schimbări în, conform circularei emise de IFAB. 3 momente de întrerupere ale jocului și nu contează dacă, la momentul substituirii jucătorului ce a suferit comoția cerebrală, toate celelalte înlocuiri au fost sau nu făcute de către echipă. Cu toate acestea, dacă odată cu înlocuirea jucătorului accidentat se va efectua și o altă schimbare, echipa respectivă va pierde unul dintre momentele de întrerupe ale jocului de care beneficiază. De asemenea, în cazul acestei schimbări a jucătorului ce a suferit o comoție, nu va putea fi trimis în teren un fotbalist ce a fost înlocuit anterior.

Sistemul va fi testat la Campionatul European U21 din acest an.

sursa:frf.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*