ULTIMA ORĂ. Atentat într-o zonă aglomerată. Cel puţin 20 de morţi şi zeci de răniţi. „Ne temem că acest bilanţ va creşte”

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi mai mult de 40 rănite vineri în explozia unei bombe în timpul unui miting electoral în oraşul Mastung din sud-vestul Pakistanului, a declarat un înalt responsabil pentru France Presse.
Acesta este al doilea atentat vizând vineri o reuniune electorală în Pakistan, unde vor avea loc alegeri legislative pe 25 iulie într-un climat tensionat.

„Douăzeci de persoane au fost ucise în explozie şi ne temem că acest bilanţ va creşte”, a declarat ministrul de interne al provinciei Baluchistan, Agha Umar Bungalzai.

Atentatul a avut loc în Mastung, la aproximativ 40 km de capitala Baluchistan, Quetta.

Potrivit lui Bungalzai, atentatul a vizat o adunare a omului politic Siraj Raisani, care a decedat. „El a murit din cauza rănilor în timp ce era transferat la Quetta”, a spus Bungalzai. El era candidat pentru un loc de deputat provincial din partea Partidului Awami Baluchistan (BAP).

La începutul zilei, o bombă ascunsă pe o motocicletă a explodat lângă Bannu (nord-vest), în timp ce trecea convoiul unui alt candidat la alegeri, omorând patru persoane şi rănind alte patruzeci, potrivit poliţiei.

Politicianul Akram Khan Durrani, reprezentând o coaliţie de partide religioase, MMA, a supravieţuit atacului.

Un atentat sinucigaş revendicat de talibanii pakistanezi a vizat de asemenea marţi seară o reuniune electorală a Partidului Awami National (ANP) la Peshawar (nord-vest), omorând 22 de persoane, potrivit unui nou bilanţ.Citeste mai mult pe RTV.NET

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*