Un actor al teatrului ploieștean – nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol principal” a Galei Premiilor UNITER

N. D.

La Gala UNITER 2021- care va avea loc, anul acesta, în luna iulie, în Sala Mare a Teatrului National „I.L. Caragiale” din București – printre nominalizările la care orice actor tânjește în carieră a fost anunțată și cea a unui actor ploieștean.
”Teatrul Toma Caragiu are bucuria să vă anunțe că actorul Bogdan Farcaș a fost nominalizat la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”, în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a Galei Premiilor UNITER, pentru rolul Titta Nane din spectacolul ”Gâlcevile din Chioggia”, regia Vlad Trifaș. Juriul de nominalizări al acestei ediții a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki”, a anunțat conducerea teatrului ploieștean. Nominalizarea menționată pentru actorul teatrului ploieștean vine ca o încununare a activității sale și după ce, anul trecut, în luna octombrie, acesta a fost premiat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, ediţia a 36-a. Bogdan Farcaş a primit, alături de un alt actor român, Dragoş Dumitru, premiul special al juriului pentru rolul din lungmetrajul “Neidentificat”, semnat de regizorul Bogdan George Apetri. Născut la data de 13 ianuarie 1980, după cinci ani petrecuţi la Teatrul Naţional din Târgu Mureș, Bogdan Farcaș este, în prezent, actor al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești. Acesta mai colaborează şi cu alte teatre din Capitală, dar şi din Târgoviște. A jucat în spectacole regizate de Cristi Juncu – “Furtuna”, “The Night Alive”, “Billy Şchiopul”, “Helter Sckelter”, Alexandru Dabija – “Piatra din casă”, Preţul iubirii”, Radu Afrim – “Punctul orb”, Dumitru Acris – “Salonul nr. 6” – spectacol prezentat şi la festivaluri din Coreea de Sud şi Turcia. De asemenea, actorul a avut şi o serie de apariţii în mai multe producţii străine filmate în România.
De menționat că următoarele reprezentații ale spectacolului ”Gâlcevile din Chioggia”, în care Bogdan Farcaș interpretează rolul pentru care este nominalizat la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”, sunt programate în datele de 5 și 6 iunie a.c., iar biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a teatrului ploieştean.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*