Un alt bazin acoperit! Din cel construit în mandatele Boldea se mai pot folosi doar pereții

Primul bazin acoperit al Lugojului, inaugurat în 2016, dar nefolosit niciodată de lugojeni de atunci, nu mai poate fi dat în funcțiune.
Proiectul se pare că este compromis total, după cum susține actuala administrație locală. Un nou bazin acoperit, construit de la zero, este promis de primărie pentru următorii ani. Primele demersuri sunt anunțate încă de anul acesta.

“Bazinul închis inaugurat în 2016 nu s-a deschis nici până astăzi. Acum doi ani s-a făcut o expertiză tehnică care a arătat că trebuie refăcut aproape integral sistemul de ventilație, sistemul de încălzire, pardoselile, centralele termice din incintă. Astăzi suntem în litigiu cu societatea care a executat lucrările, între timp societatea a intrat în insolvență. Nu putem avea încredere în documentațiile tehnice făcute până acum. Obiectivul este compromis pe termen lung. Vom putea, în cel mai bun caz, folosi doar pereții. Ce luăm în calcul, ca lugojenii să nu aștepte până rezolvăm toate aceste probleme este să construim un nou bazin acoperit. Ar fi mai rapid decât să-l reparăm pe cel pe care-l avem. Din păcate asta e singura soluție”, a explicat Caludiu Buciu, primarul Lugojului la un post de televiziune timișorean.

Pe lângă cei șase milioane de euro risipiți pe proiectul eșuat de modernizare a stației de epurare de la Jabăr, acum se mai pierde un million de euro de la bazinul acoperit, care a funcționat, parțial, doar o zi.

După previziunile Primăriei, un nou bazin acoperit nu vom avea la Lugoj mai devreme de doi-trei ani.

Admi­nis­trația locală a anunțat că va aloca încă din acest an sumele necesare pentru un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru construcția unui nou bazin.

Într-o situație asemănătoare se află și ștrandul alăturat bazinului acoperit. Pentru a putea fi dată în folosință facilitatea inaugurată anul trecut, ar fi nevoie de 300.000 de euro pentru reparații, după cum susține Primăria.

De ase­me­nea, toboganele nu pot fi puse în funcțiune, pentru că nu se poate face recepția instalațiilor, firma care le-a construit nefiind abilitată să construiască astfel de instalații.

Articolul Un alt bazin acoperit! Din cel construit în mandatele Boldea se mai pot folosi doar pereții apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*