Un an fără Ionuț Popa…Fanii ieșeni – prezenți la slujba de pomenire

A trecut un an de când fotbalul românesc l-a pierdut pe Ionuț Popa. Carismaticul antrenor a plecat într-o lume mai bună pe 25 iunie 2020, la vârsta de 67 de ani, suferind de o boală grea ce a început să se manifeste în iarna lui 2019, când „Mister” era antrenorul principal al UTA-ei.

În această dimineață, familia i-a făcut slujba de pomenire tehnicianului arădean, ocazie cu care, ca și la înmormântare, la cimitirul din Sânnicolau Mic, au apărut câțiva membri ai peluzei Politehnicii Iași. „Ne-ar fi plăcut să mergem la Arad să vorbim cu nea Popică, să stăm la povești despre perioadele frumoase petrecute la Iași, nu să-l comemorăm. Din păcate, Profesorul ne-a părăsit anul trecut, dar el va rămâne în inimile noastre. Vom rămâne cu amintirile frumoase cu și despre Ionuț Popa, îl vom păstra mereu în suflet. Niciodată nu-l vom uita, face parte din istoria fotbalistică ieșeană”, a declarat, pentru Liga2.ro, unul dintre fanii grupării moldave.

Suporterii ieșeni i-au adus un omagiu lui Ionuț Popa și în luna aprilie, când fostul tehnician ar fi împlinit 68 de ani. Mai mulți suporteri s-au adunat pe 17 aprilie 2021 la intrarea în stadionul „Emil Alexandrescu” și au aprins candele la altarul amenajat în memoria antrenorului arădean.

Născut la Pesac, în judeţul Timiș, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara (juniori), Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Ionuț Popa a promovat mai multe echipe în Liga 1, ca UTA (2002), FC Bihor (2003), CS Mioveni (2011) și CSMS Iași (2012).

0
0

Articolul Un an fără Ionuț Popa…Fanii ieșeni – prezenți la slujba de pomenire apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*