Un dar care luminează raiul sufletesc: dialog de la inimă la inimă între actriţa Cezara Dafinescu şi publicul ploieştean!

Luiza Rădulescu Pintilie

Dacă nu-şi află locul mai întâi într-un colţ luminos al sufletului, darurile nu trebuie căutate nici sub cel mai fastuos brad împodobit, spun câteva vorbe înţelepte, iar adevărul acesta dă un frumos şi profund parfum sărbătoresc şi întâlnirii din mijloc de decembrie la care actriţa Cezara Dafinescu îşi aşteaptă publicul ploieştean. Impresionată de titlul cărţii “Jumătatea mea, femeia”, una dintre cele mai mari şi mai iubite actriţe a teatrului şi cinematografiei româneşti aduce pe scenă mărturisiri, amintiri, experienţe de viaţă şi emoţii, strânse toate în cadrul spectacolului aniversar “Jumătatea mea, bărbatul !”, realizat după piesa “Actriţa” de George Arion şi sub coordonarea regizorului Toma Enache.
Nimic nu va lipsi din ceea ce a fascinat, în 45 de ani de carieră, în reprezentaţiile artistice ale acestei cunoscute actriţe, de la interpretarea fiecărui rol la căldura şi expresivitatea vocii, la surâsul şi privirea irezistibile , adăugând acum şi aura încununării unei vocaţii, a unei vieţi, dar şi bucuria revederii într-un moment care este, după tradiţie, unul al deschiderii către oameni, al regăsirii, al emoţiei împărtăşite. Aşa că tot ceea ce se propune publicului devine mai mult decât un spectacol, chiar mai mult decât un eveniment, fiind unul dintre acele daruri care chiar luminează şi raiul sufletesc al celui care oferă, şi pe al aceluia care îl primeşte, fiindcă leagă de fapt inimile! Nu întâmplător fondurile provenite din vânzarea biletelor vor fi direcţionate către un scop caritabil, încercând să facă un pic mai luminoase zilele unui actor pensionar care abia supravieţuieşte sub povara greutăţilor vieţii. Spectacolul va avea loc vineri, 13 decembrie, cu începere de la ora 18,30, în Sala”Europa” a Consiliului Judeţean Prahova (Palatul Administrativ, intrarea B) şi posibilitatea de a fi prezentat la Ploieşti este tot un dar, oferit de compania BES România Ploieşti comunităţii în mijlocul căreia fiinţează, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova.
Preţul unui bilet este de 30 lei şi poate fi cumpărat de la magazinul firmei BES România (situat în rondul de la Catedrala Sf.Ioan Botezătorul Ploieşti, zilnic între orele 10,00- 18,00).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*