Un fost campion european aduce baschetul 3×3 in Timisoara! Euromaster B&T Streetball se joaca in week-end in Piata Libertatii

Bogdan Popescu, campion european la baschet 3×3 cu nationala Romaniei in 2014, aduce la Timisoara aceasta disciplina, recent inclusa in programul Jocurilor Olimpice. Euromaster B&T Streetball, a cincea etapa din cadrul circuitului national de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017, se va juca in zilele de 15 si 16 iulie in Piata Libertatii.

Baschetul 3×3 va fi prezent la Tokyo 2020, un demers pe care Sport Arena Streetball si partenerii sai l-au sustinut inca din anul 2013. Aceasta disciplina a adus Romaniei doua medalii in ultimii ani, ambele europene, aur in 2014 la masculin si argint in 2016 la feminin.

„Le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa aduc acest eveniment in Timisoara. Baschetul 3×3 a crescut in ultimii ani, acum este disciplina olimpica si sper sa pot contribui la dezvoltarea lui si altfel decat pe teren. Pentru mine este o premiera postura de organizator, dar imi doresc sa ma implic cat mai mult pe viitor” a spus Bogdan Popescu, care isi va continua cariera de jucator chiar in Timisoara, la Timba.

De altfel, nationala feminina va fi prezenta la turneul de la Timisoara unde s-a inscris si echipa reprezentativa a Serbiei, care a atins faza sferturilor de finala la ultima editie a competitiei continentale. Din echipa de 3×3 a Romaniei va face parte si legenda baschetului timisorean Anca Stoenescu, multipla campioana nationala si vreme indelungata componenta a nationalei Romaniei.

Echipe din Serbia si Cehia vor veni la Timisoara pentru a se duela cu echipe de top din Romania si la categoria de elita a baietilor. Euromaster B&T Streetball este un turneu FIBA Endorsed si astfel toti jucatorii prezenti puncteaza in clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings.

Peste 200 de jucatori sunt asteptati sa se inscrie la acest turneu, la toate categoriile de varsta, de la sub 14 ani pana la veterani, peste 35 de ani, atat la masculin cat si la feminin.

The post Un fost campion european aduce baschetul 3×3 in Timisoara! Euromaster B&T Streetball se joaca in week-end in Piata Libertatii appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*