Un gest minunat! Lugojeanca Ioana Andra Popovici a donat un pian Școlii ”Harul”

Marți, 23 februarie, am consemnat un gest minunat făcut de o tânără lugojeancă, acum studentă în Marea Britanie.
Prin intermediul profe­so­rului Petru Madroane, Ioana Andra Popovici a donat Școlii ”Harul” un pian perfect funcțional, care va putea fi folosit de acum înainte de ge­ne­rațiile de elevi ai acestei instituții de învățământ.

”Azi (n.r. – 23 februarie 2021), am încheiat un proiect prin care am reușit o donație către Școala Harul. Donația constă întru-un pian, din partea unei lugojence, Ioana Andra Popovici, care a studiat acest instrument la Școala de Muzică ”Filaret Barbu” din orașul nostru. Ioana este acum studentă în Marea Britanie, unde se perfecționează în domeniul IT. Mă bucur că am găsit înțelegere atât din partea Gabrielei și Ioanei Popovici, cât și din partea lui Gigel și Emanuel Olaru. Sunt convins că elevii acestei școli se vor bucura de această donație și vor fi încântați să studieze pianul”, ne-a declarat profesorul Petru Madroane, fost director al Școlii ”Filaret Barbu” din Lugoj.

”Noi, ca școală, de mult am dorit achiziționarea unui pian de calitate. Din păcate, limitările finan­ciare impuse de pandemie ne-au schimbat prioritățile. De aceea, am fost surprins și foarte bucuros să aflu de decizia domnului profesor Petru Madroane, care putea oferi oricui acest pian primit de la familia Popovici. Le păstrăm o stimă deosebită pentru acest gest generos pentru cultura Lugojului. Iar când ne vom putea întâlni cu Ioana Andra Popovici, o invităm la școala noastră și îi vom oferi în dar un concert susținut de primii copii care vor învăța să cânte pe acest minunat instrument”, ne-a declarat domnul Gigel Olariu, din partea Școlii ”Harul”.

Pianul vienez marca Stingl a fost transportat marți, 23 februarie la Școala ”Harul” și a fost montat în biblioteca instituției. Este perfect acordat și în foarte bună stare de funcționare.

Articolul Un gest minunat! Lugojeanca Ioana Andra Popovici a donat un pian Școlii ”Harul” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*