Un nou centru de vaccinare s-a deschis în Prahova

Ieri după prânz, în judeţ nu mai era niciun loc disponibil pentru administrarea serului

 

N. Dumitrescu

Începând de ieri, în județul Prahova a devenit operațional și centrul de vaccinare din orașul Plopeni, situat pe strada Republicii nr.8-10, amenajat în clădirea Cantinei Centrului de Plasament din localitate. Deocamdată aici a fost deschis doar un singur flux și va fi folosit vaccinul produs de compania Moderna. Așa cum au anunțat și reprezentanții Primăriei Plopeni, decizia datei de deschidere a aparținut Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19, pentru centrul de la Plopeni fiind începută și notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare, ținându-se cont de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare. Beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării va mai primi încă două notificări ulterioare, în lipsa unei confirmări în acest interval de timp aceasta rămânând pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.
De adăugat faptul că ieri, la ora 13.40, conform informațiilor oferite în timp real pe harta centrelor de vaccinare, în județul Prahova niciun loc nu mai era disponibil pentru vaccinare pentru niciunul dintre cele trei tipuri de ser, pe listele de așteptare fiind înscrise 35.590 de persoane, cele mai multe pentru administrarea vaccinului Pfizer – 30.294 de persoane, pentru Moderna – 4.047 de persoane, iar pentru administrarea vaccinului produs de Astrazeneca- 1. 249 de persoane. Reamintim că modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt: prin medicul de familie; individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro; la numărul unic 021.414.44.25; prin direcțiile de asistență socială; prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.
Conform informațiilor furnizate ieri de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 130.051 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care până ieri la ora 13.00 fuseseră administrate 127.479 de doze. De la debutul campaniei de vaccinare în Prahova – sfârșitul anului trecut, până în prezent, 52.110 de persoane au fost vaccinate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*