Un nou episod în campionat!

Tricolorul LMV Ploieşti – Steaua Bucureşti, astăzi, ora 19:45

Petre Apostol

Campionatul de volei masculin se apropie cu rapiditate de final, ultimele patru etape fiind programate într-un interval de mai puţin două săptămâni. Astăzi, în grupa locurilor 1-6, sunt programate două partide din etapa a II-a din returul fazei secunde a Diviziei A1, printre care şi duelul dintre Tricolorul LMV Ploieşti şi CSA Steaua Bucureşti.
Va fi, astfel, un nou episod între cele două echipe care s-au aflat la conducerea clasamentului în actuala ediţie de campionat. La penultima reprezentanţie din Sala „Olimpia” din acest sezon, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu nu concep alt deznodământ decât un succes de trei puncte, care să-i menţină în
pole-position pentru titlul naţional.
După ce, în prima fază a campionatului, bucureştenii antrenaţi de Bogdan Tănase şi Răzvan Roşu s-au dovedit a fi mai buni decât ploieştenii, câştigând cu 3:0 acasă şi 3:2 în Sala „Olimpia”, Tricolorul LMV a întors situaţia în a doua parte a sezonului. Olteanu şi co. au eliminat, mai întâi, pe Steaua din Cupa României, în sferturile de finală, cu victorii în ambele manşe disputate (3:0 pe teren propriu şi 3:2 la Bucureşti), pentru ca în turul fazei a II-a să câştige, de asemenea, în minimum de seturi, scor 25:16, 25:22, 25:23.
Iar în prezent Tricolorul LMV ocupă prima poziţie a clasamentului, cu un avantaj de trei puncte faţă de CS Arcada Galaţi şi de şapte puncte faţă de Steaua Bucureşti. Echipa ploieşteană porneşte ca mare favorită în meciul din această seară, fiind singura dintre primele şase clasate care a punctat în toate partidele disputate în faza a II-a. În schimb, Steaua nu a adunat decât patru puncte în cele şase meciuri disputate în această fază, fiind devansată atât de Tricolorul LMV, cât şi de CS Arcada în clasament, după ce încheiase prima fază a campionatului cu patru, respectiv şapte puncte avans faţă de acestea.
„Suntem bucuroși că putem alinia un lot valid. Orice meci cu Steaua este unul aparte. Nu a fost niciunul ușor, toate s-au disputat până la ultima suflare! Acum, mai mult ca niciodată, suntem extrem de deciși să ieșim învingători. Cu toții ne dorim să avem o sală plină, să ne bucurăm împreună și să luăm o opțiune pentru a câștiga titlul național. La Dobroești, cu CSM București, aportul fanilor s-a văzut imediat și a contat enorm”, a declarat antrenorul principal al ploieştenilor, Sergiu Stancu.
Partida va fi arbitrată de Tudor Pop (Cluj Napoca) și Benone Vișan (București), iar observator din partea Federaţiei Române de Volei a fost delegat Constantin Ispas (Bucureşti).
Tot astăzi, de la ora 18:00, mai este programat meciul dintre primele două clasate din sezonul trecut, Volei Municipal Zalău – SCM U Craiova, în vreme ce mâine runda se va încheia cu partida CS Arcada Galaţi – CSM Bucureşti, de la ora 19:00.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*