Un nou examen în Capitală

CN „Aurel Vlaicu” București – CSM Ploiești, astăzi, ora 16:30

Bogdan Chitic

Învinși, în etapa trecută, în „Arena de Baschet”, de Știința București, baschetbaliștii de la CSM Ploiești se vor deplasa astăzi tot în Capitală, dar, de această dată, la Colegiul Național „Aurel Vlaicu”, pentru confruntarea cu echipa aflată pe poziția secundă în faza semifinală a Ligii 1. Deși au ajuns, pentru moment, pe bilanț negativ, băieții lui Cătălin Burlacu își pot consolida locul între primele patru formații printr-un succes în această după-amiază, în compania unei grupări care a ratat de puțin promovarea în Liga Națională, în ediția anterioară.
Fără doar și poate, echilibrul existent în faza semifinală a Ligii 1, în actualul sezon, poate modifica de la o etapă la alta situația în clasamentul întrecerii, acolo unde Știința București (4-1) și CS Cuza Sport Brăila (3-0) par să aibă un ușor avantaj față de restul contracandidatelor. Scoțând din ecuație echipa din Mediaș, care a înregistrat în weekend a șasea înfrângere consecutivă, toate celelalte șapte formații pot „aplica” pentru accederea la turneul de promovare, într-un „mini campionat”, de 14 etape, care se îndreaptă spre încheierea turului.
În aceste condiții de echilibru și adrenalină – câteva jocuri având, deja, nevoie de reprize suplimentare pentru a-și desemna câștigătoarele, în „semifinale”, foarte importantă devine și diferența de scor în dublă manșă, în cazul în care combatantele își vor împărți victoriile. Asta și pentru că, foarte probabil, vom asista la situații în care două sau mai multe echipe vor încheia cu aceeași linie de clasament, iar jocurile directe și coșaverajul, acolo unde este cazul, vor face diferența „la balotaj”. Până atunci, însă, fiecare partidă, în parte, prezintă propria miză, o serie pozitivă, de 2-3 victorii legate, putând să aducă în față una dintre echipe, așa cum, în contrapartidă, câteva rezultate negative înlănțuite o pot scoate din obiectiv.
Este și cazul ploieștenilor, care au alternat jocurile bune cu unele mai puțin reușite, în acest an, iar „veteranii” și mult mai experimentații Burlacu, Melnic, Ad. Tudor, Santana și Dogaru au nevoie, mai mult ca oricând, de sprijin și consistență din partea băncii de rezerve. Altfel, drumul către barajul de promovare se anunță unul cu și mai multe „capcane” la tot pasul, pe care gruparea municipalității le va putea fenta tot mai greu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*