Un nou incident grav pe calea ferată, în Prahova: un automotor al Regio Călători a luat foc, lângă Sinaia

V.Stoica

 

Trenul de călători al operatorului privat Regio Călători, care venea dinspre București și se îndrepta către Brașov, a fost oprit, sâmbătă, după orele prânzului, pe Valea Prahovei, între haltele Valea Largă și Posada, după ce un fum gros a învăluit unul dintre vagoane.

Automotorul Regio Călători luase foc, se pare din cauza unei defecțiuni la sistemul electric. În momentul incendiului, circa 200 de călători se aflau în tren, dar în afara unei femei care a suferit un atac de panică, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, niciun alt pasager nu a fost afectat fizic în urma evenimentului.

Pentru că zona în care a fost oprit trenul este greu accesibilă, echipajele de pompieri s-au deplasat pe jos către locul respectiv și au ținut permanent legătura cu mecanicul de locomotivă, care a și menționat că incendiul a fost stins. Călătorii au fost preluați de o altă garnitură pentru a continua traseul către destinație.

Pe facebook, o tânără din București a relatat momentele de panică prin care au trecut călătorii trenului automotor aparținând operatorului privat Regio Călători, în momentul izbucnirii focului la un vagon. „Mai aveam 10 minute până în Sinaia când vagonul în care eram a fost cuprins de un fum gros și negru.( Am aflat ulterior că luase foc frâna vagonului). Lumea s-a panicat instant și a ieșit speriată pe coridor îmbulzindu-se către ieșire. Nu era vizibilitate și era foarte dificil de respirat. Mi-am dat seama în acele momente cât de mult ne lipsește educația în situații de urgență. Un cuplu mi-a blocat ieșirea din vagon intrând înapoi după bagajele uitate, un bărbat s-a întors după telefon. Oamenii se trăgeau unul pe celălalt chiar dacă se dezechilibrau reciproc. Trenul a oprit, ușile s-au deschis, niște călători clandestini își puseseră coșurile cu marfă fix în ușa trenului, fiind mai preocupați de zmeura din coș decât de faptul că blocau pe toată lumea. Până la urmă a ieșit toată lumea din tren și focul a fost stins de conductor și mecanic cu un extinctor și noi am ajuns la destinație 3 ore mai târziu. Concluzie: mersul cu trenul în România dăunează grav sănătății și punctualității!”, încheie tânăra menționată mărturia evenimentului petrecut sâmbătă după-amiază pe ruta feroviară București –  Brașov.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*