Un nou investitor de top îşi dezvoltă afacerile în judeţ

N. D.

Pe lista investitorilor străini care au afaceri în Prahova se va mai adăuga un altul – lider mondial în fabricarea de produse din vată minerală bazaltică incombustibilă. Confirmarea a venit, la sfârşitul săptămânii trecute, de la conducerea Consiliului Judeţean Prahova, care a făcut public un comunicat de presă prin intermediul căruia este anunţată noua investiţie care va fi prezentă în Parcul Industrial din comuna Ariceştii Rahtivani.
“Grupul Rockwool investeşte aproximativ 50 de milioane de euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică, investiţie care va duce la crearea a aproximativ 150 de locuri de muncă, în mod direct, și alte 300 de locuri de muncă în mod indirect, pentru servicii și logistică. Noua unitate de producție va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani în apropiere de Ploiești, județul Prahova, și va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a companiei în România. Fabrica va contribui la creșterea economiei locale în condițiile în care cea mai mare parte a materiei prime și a serviciilor de logistică provine din România, iar cea mai mare parte a forței de muncă angajate direct sau de companiile subcontractante va fi locală. Procesul pentru emiterea permiselor și autorizațiilor necesare a fost inițiat, astfel că producția de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019”, se arată în comunicatul de presă menţionat.
Anunțul punerii în practică a investiţiei menţionate vine ca urmare a declarației făcute, în această primăvară, de către Grupul Rockwool, în care își exprima intenția de a cumpăra teren pentru a-și extinde producția în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.
Grupul menţionat este lider mondial în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*