Un nou scandal sexual în handbalul românesc!

Raul Ciolpan, de la CS Sânnicolau Mare, profitând de poziția lui de antrenor la echipă, este acuzat că a abuzat și hărțuit sexual două eleve de-ale lui, Maria Badea și Romina Hardaut. Cazul a ajuns la Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal, care a făcut o anchetă minuțioasă, pentru a lua o decizie pe măsură. Au venit la audieri părinții cu cele două handbaliste, cât și una din antrenoarele de la Centrul Național de la Vâlcea, unde Badea și Hărdăut își desfășoară activitatea. La dosarul cauzei s-au mai aflat documente trimise și de clubul din Sânnicolau, capturi de pe telefoanele mobile, mesaje edificatoare.

De altfel, în primă fază, totul a fost desconspirat de mama unei fete, care a simțit că ceva nu este în regulă cu fata sa, pentru că aceasta începuse să cheltuie bani pe care nu-i lua de acasă, ba chiar venise și cu o pereche de adidași destul de scumpi. Părintele în cauză a controlat telefonul fetei, descoperind schimburi de mesaje nefirești, între fata ei și profesorul Ciolpan. Cazul a fost dezbătut, mai întâi, în cadrul clubului, iar decizia oficialilor a fost de a-l da afară pe Ciolpan, pentru purtarea sa, față de aceste două fete.

Nu este primul caz de acest fel, din handbalul românesc, cel mai grav fiind cel de acum trei ani, în care acuzatul, antrenorul Ion Țibru, a fost condamnat la 19 ani de închisoare, pentru că a violat șapte sportive, cu vârste între 11 și 14 ani. Pe lângă Țibru, au mai fost și alți antrenori acuzați de hărțuire sexuală, unii dovediți, alții mai puțin, dar demiși din funcții. Astfel de oameni par normali, la prima vedere, dar cred că sunt dezaxați, obsedați sexual, sunt oameni fără o viață de familie normală, care fac abuz de încrederea pe care handbalistele o au în profesor. ”În naivitatea lor, fetele ajung să facă un cult pentru antrenor și să creadă că el se pricepe la toate, că el le învață de bine și le poate da răspuns la orice fel de întrebare. Ușor, ușor, antrenorul începe subtile hărțuiri sexuale, ajunge chiar să le condiționeze locul în echipă, în schimbul unor mici atingeri, ori sărutări. Totul se petrece în camera antrenorului, unde fetele sunt chemate la discuții individuale și unde tehnicianul încearcă apropierea fizică, mai mult decât este permis”, ne spunea un oficial al Federației.

Din păcate, și în cazul lui Țibru, cât și în cazul lui Ciolpan, lucrurile au mers mult prea departe, faptele fiind descoperite destul de târziu. Înainte de a vă pune la dispoziție decizia Comisiei de Disciplină a Federației, să spunem că părinții fetelor sunt deciși să-l acționeze pe Ciolpan în judecată, mai ales că cele două handbaliste aveau 13-14 ani, când au fost seduse.

Comunicări Comisia Centrală de Disciplină

…in urma audientelor doamnei RADOI MIA (antrenor la Centru de Excelenta Rm. Valcea), a sportivei BADEA MARIA si a sportivei HARDAUT ROMINA (ambele de la CS Unirea Sannicolau Mare) insotite de parinti, avand la dispozitie si punctul de vedere al clubului CS Unirea Sannicolau Mare, din procesul verbal 523/04.11.2017, cat si corespondenta prin SMS-uri intre profesor si sportive, comisia constata ca profesorul CIOLPAN RAUL, angajat al clubului din Sannicolau Mare se face vinovat de incalcarea deontologiei in raport cu sportivele si hotaraste EXCLUDEREA DIN ACTIVITATEA HANDBALISTICA a acestuia, conform art 14.3 raportat la art 49 din REGULAMENTUL DISCIPLINAR al FRH cu aplicarea ART 17.c din STATUTUL ANTRENORULUI. In baza art 62 din REGULAMENTUL DISCIPLINAR, comisia inainteaza cazul CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE al FRH pentru notificare.

Comunicări Consiliul de Administrație

In unanimitate se ratifica Hotararea Comisiei de Disciplina prin care prof. Ciolpan Raul ( CS Unirea Sannicolau Mare) este sanctionat cu excluderea din activitatea handbalistica.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*