Un oficial al Comitetului Olimpic Japonez s-a aruncat în fața metroului!

Poliția din Tokyo a anunțat doar că pe una din liniile de metrou ale orașului a avut loc un accident mortal. Dar presa niponă a relatat că este vorba de un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez, Morija Yasusi, în vârstă de 52 de ani. Iar Comitetul Olimpic Japonez a declarat Agenției de Știri Reuters că încă se culeg informații despre acest incident.

Nu se știe dacă această tragedie are legătură cu complicațiile legate de organizarea Jocurilor Olimpice de vară, de la Tokyo. Potrivit unui sondaj publicat de cotidianul Jomiuri, sondaj efectuat la începutul lunii iunie, doar 50% dintre locuitorii japonezi cred că Jocurile se vor desfășura; un procent de 26% consideră că nu va exista olimpiadă fără spectatori, iar 48% erau convinși că evenimentul va fi anulat din nou, din pricina pandemiei. În plus, aproape toți cei intervievați consideră că măsurile de protejare a sportivilor, cât și a celorlalți participanți, nu sunt suficiente. Din acest motiv, sprijinul pentru actualul Guvern a scăzut la 37%!

Jocurile Olimpice ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, dar au fost amânate din cauza COVID-19. Din păcate, la un an distanță, oamenii rămân sceptici și spun că Jocurile n-ar trebui să fie organizate nici acum, dacă se dorește protejarea voluntarilor, a sportivilor și celorlalți oficiali. Parlamentarii opoziției japoneze l-au criticat dur pe primul ministru Suga Josihide și pe membrii Guvernului, pentru presiunile legate de desfășurarea Olimpiadei. Aproximativ 3.500 de voluntari, din cei 40.000 recrutați, s-au retras de la eveniment, a anunțat postul public de televiziune NHK. Mai mult, sunt alte 10.000 de voluntari care, potrivit organizatorilor, și-au anulat deja participarea!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*