Un prahovean a arbitrat partida Liverpool – Manchester United!

Marian Dima

La sfârșitul săptămânii trecute, măneceanul Ovidiu Crozolo, care a plecat de o perioadă în Anglia, a trăit, ca arbitru, bucuria unei delegări importante. Fost ecuson al arbitrajului prahovean, Crozolo – care a practicat în paralel și fotbalul, fiind portar la Avântul Măneciu – nu a abandonat pasiunea pentru fotbal odată cu ajungerea în Regatul Unit, unde a continuat să joace, la nivel de amatori, o perioadă, dar, mai ales, să arbitreze. Iar Crozoloprestațiile sale foarte bune l-au adus în postura de a fi aproape de promovarea în eşalonul 4 al arbitrilor britanici și să primească delegări la meciuri importante! ”Cel mai cel”, prin prisma cluburilor implicate, chiar în weekend-ul trecut, când acesta a fost delegat la meciul juniorilor Under 16 dintre Liverpool și Manchester United, meci desfășurat la Academia Liverpool. Oaspeții de la United au învins cu 4-3, la capătul unui meci ”tipic englezesc”, cu o desfășurare pe măsură, juniorii ”diavolilor roșii” conducând cu 3-0 după primele 20 de minute, apoi fiind în situația de a risca să fie egalați de către Liverpool!
Crozolo a fost asistent, într-o brigadă alături de doi englezi, Jon Fergusson și Jack Rowan, întreaga brigadă fiind retribuită cu 180 de lire sterline, 70 – centralul, respectiv câte 55 cei doi asistenți.
”Calificativele, la acest nivel, sunt acordate, în primul rând, de către antrenorii celor două echipe combatante! Așa este în Anglia, la acest nivel, antrenorii dau notele arbitrilor și doar în cazuri speciale sunt delegați și observatori! Trag tare să ajung în categoria a 4-a, am avut, până acum, meciuri reușite și cei de aici mă ajută pentru a promova, tocmai de aceea am luat decizia de a nu mai activa și ca jucător și să mă axez pe arbitraj” – povestește Crozolo experiența din ”Patria fotbalului”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*