Un singur fotbalist Under de la anul în Liga I, își schimbă UTA configurația lotului?

Din informațiile presei centrale, în Comitetul Executiv al FRF de astăzi s-a votat schimbarea regulei fotbaliștilor Under 21 valabilă în stagiunea precedentă a Ligii I. Astfel, începând din campionatul ce va debuta pe 17 iulie, cluburile din elită vor mai fi obligate să folosească un singur jucător U21, nu doi, cum s-a întâmplat în precedenta ediție.

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător sub vârstă a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști. Nu a fost cazul UTA-ei, căci, cu trei excepții (Miculescu, cu Dinamo, Isac, cu Astra și Oroian cu Hermannstadt), Laszlo Balint și-a înlocuit cel de-al doilea junior cel mai repede la pauză. De altfel, gruparea arădeană a fost singura din Liga I ce și-a manifestat dorința ca regula Under să fie păstrată și pentru la anul, iar Balint chiar și-a format lotul bazându-se pe acest lucru.

UTA a plecat în cantonamentul de la Rogla (Slovenia) cu nu mai puțin 8 juniori: portarul Mociu, mijlocașii Miculescu, Mar, Negoescu, Tudor, Isac și Mihai și atacantul Mercioiu. Dacă informația se confirmă, este posibil ca și lotul utist să se reconfigureze puțin, mai ales că Balint și-a manifestat deja dorința ca tinerii fotbaliști ai clubului care au șanse reduse să prindă minute în Liga 1 să fie cedați sub formă de împrumut în eșalonul secund.

Propunerile Federației, anulate la vot

Altfel, se știe că Federația și-ar fi dorit ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide.

A doua propunere înaintată de FRF, dar refuzată de cluburi: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului.

Cluburilor nu le-a convenit niciuna dintre propuneri și, până la urmă, a ieșit cum au vrut ele, adică să folosească doar un fotbalist sub 21 de ani.

0
0

Articolul Un singur fotbalist Under de la anul în Liga I, își schimbă UTA configurația lotului? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*