Un tânăr din comuna Ciorani, cercetat de polițiștii de la Protecția Animalelor după ce a aruncat o pisică într-un lac

V. Stoica

Imaginile apărute în spațiul public – pe un grup de Facebook din comuna Ciorani – în care un tânăr aruncă o pisicuță într-un lac au atras și atenția polițiștilor de la structura nou
înființată în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Biroul pentru Protecția Animalelor.
Acesta este, de fapt, chiar primul caz al polițiștilor de la Protecția Animalelor Prahova, care s-au autosesizat și l-au identificat pe tânărul care a agresat pisica, urmând să fie audiat și a se lua măsurile care se impun din punct de vedere legal, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, Lavinia Radu.
„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează un tânăr care aruncă o pisică, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani și polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au autosesizat. În urma verificărilor, a fost identificată persoana care apare în imagini, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani din Cioranii de Jos. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.
La nivelul Poliției Prahova a fost înființat Biroul pentru Protecția Animalelor, structură prevăzută cu funcții de ofițeri, agenți de poliție precum şi de ofițeri specialiști-medici veterinari, ale căror atribuții sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare prin grija Consiliului Județean. Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.
Deocamdată, polițiștii de la Protecția Animalelor pot primi sesizări prin intermediul numărului unic de urgență 112 sau prin intermediul secțiilor de Poliție Rurală din teritoriul județului.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*